Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megemeltük Magyar Telekom célárunkat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. január 17.   10:22

Erste kommentár Ma megjelent elemzésünkben 542 forintra emeletük meg a Magyar Telekom részvényekre vonatkozó 12 hónapos célárunkat. A jelentős célárfolyam emelés és az ehhez tartozó...

Erste kommentár

Ma megjelent elemzésünkben 542 forintra emeletük meg a Magyar Telekom részvényekre vonatkozó 12 hónapos célárunkat. A jelentős célárfolyam emelés és az ehhez tartozó vételi ajánlás annak köszönhetően alakult ki, hogy a vállalat hosszútávú kilátásait most optimistábban látjuk, mint korábban. Ebben szerepet játszik az, hogy a növekvő verseny és a növekvő fogyasztás eredőjeként hosszú távon jobban alakulhat a cég operatív eredménye. Ugyanakkor szerencsés fejlemény az is, legalábbis az Mtel szempontjából, hogy a Digi-t kizárták az 5G tenderből. Ha ez így marad, akkor az kedvezőbb piaci környezetet és kisebb koncessziós díjat jelenthet. Egyelőre az utóbbin összegében nem, csak struktúrájában változtattunk. Ráadásul a DCF értékelési technikán is változattunk, aminek eredményeként a részvényprémium emelkedett, míg a kockázatmentes kamatszint csökkent. Ez összhangban van a híres elemzési guru, Damodaran legutóbbi változtatásaival, amely annak köszönhető, hogy az elmúlt években a részvénypiacon az látható, hogy a befektetők mintha nem vennék figyelembe az alacsonyabb kockázatmentes hozamkörnyezetet. Ez pedig implicite kockázati prémium emelést, emelkedést jelent, ami nyilván annak tudható be, hogy a piac már évek óta makro- és globális esemény (politika…stb.) vezérelt. Egy szó mint száz, az cash-flow alapú értékelésben a metodológia változása valójában nem igazán változtatja meg az értékelésünk diszkontrátáját. Összességében a hosszútávú kilátások változása az, ami pozitívan hat a részvények értékeltségére. Ez különben összhangban van azzal, hogy a szektortársakhoz viszonyítva pl. EV/EBITDA vagy P/E alapú értékeltség alapján is mintegy 20-25 százalékos alulértékeltséget mutatnak a részvények.


Az általános jó hangulatban, ami fennmaradt a tengerentúlon, a DAX és a BUX is emelkedik ma. Ugyanakkor technikailag továbbra is korrekcióban vannak az indexek, így ezek az emelkedések egyelőre és inkább, valószínűleg átmenetinek tekinthetők.

Trump újabb szavazótagokat igyekszik becsempészni a Fed-be

Tovább száguldottak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, miután a Dow 0,9%-kal, az S&P500 0,8%-kal, a Nasdaq pedig 1,1%-kal került feljebb. Az újabb kedvező gyorsjelentések, illetve a szintén pozitív képet mutató makroadatok mind belejátszottak ebbe.


A korábban már megszellőztetett információk alapján két új tagot is fog jelölni Donald Trump a Fed igazgatótanácsába, akik állandó szavazati joggal rendelkeznek a kamatdöntő üléseken. Az egyikük Christopher Waller, a St. Louis-i Fed kutatásért felelős részlegének igazgatója, aki a St. Louis-i Fed vezetőjéhez, James Bullardhoz hasonlóan inkább az alacsonyabb kamatok híve, amennyiben a többi Fed taghoz hasonlítjuk. A másik jelölt Judy Shelton, aki korábban Trump informális tanácsadója volt, és nyilvánosan megkérdőjelezte a jegybank politikától való függetlenségének szükségességét. Nála valószínűleg jóval kisebb az esély, hogy a Szenátus is rábólintson kinevezésére, míg Waller esetében ez reális lehet.


A Facebook egyelőre eláll attól, hogy hirdetéseket jelenítsen meg a WhatsApp-on és tovább keresi a módját annak, hogy miként tudna pénzt csinálni a 2014-ben 19 milliárd dollárét felvásárolt alkalmazásból.


20 éves lejáratú állampapírokat bocsát ki az USA, amire a hírek szerint komoly érdeklődés érkezett a befektetők részéről.

Tovább lassult a kínai gazdaság

Visszafogott mozgás jellemezte ma a főbb ázsiai részvényindexeket. A Hang Seng és a Shanghai index is stagnált, míg a Nikkei 0,5%-ot emelkedett.


A negyedik negyedévben a várakozásoknak megfelelően 6,0%-kal bővült a kínai GDP. Az év egészében ezzel együtt is 29 éves mélypontra, 6,1%-ra csökkent a GDP növekedése, minimálisan elmaradva a 6,2%-os piaci várakozástól, de még így is sikerült elérni a kormány hivatalos növekedési célját.


A vártnál jobban teljesített decemberben a kínai ipar. A várt 5,9%-kal szemben 6,9%-kal bővült az ipari termelés, ami javulást jelent az egész éves 5,7%-hoz képest. A kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos pozitív hírek ugyanis már decemberben is támogatták a gazdasági szereplőket, ami egyúttal jelzi a kínai gazdaság helyzetének javulását is. Decemberben a kínai kiskereskedelmi forgalom 8,0%-kal bővült, szintén felülmúlva a 7,9%-os piaci várakozást.


Novemberben Japán és Kína is csökkentette amerikai államkötvény állományát. A szigetország 7,2 milliárd dollárral, Kína pedig 12,4 milliárd dollárral kevesebb államkötvényt birtokolt, mint egy hónappal korábban.


A koreai jegybank a várakozásoknak megfelelően 1,75%-on hagyta az alapkamatot.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben