Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Holnap választanak a britek

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. december 11.   09:21

Erste kommentár A legutóbbi közvéleménykutatás a konzervatívok visszaesését mutatja. Ebben valószínűleg szerepet játszik a „földön” ellátott kisfiú esete is. Mindenesetre a legutóbbi...

Erste kommentár

A legutóbbi közvéleménykutatás a konzervatívok visszaesését mutatja. Ebben valószínűleg szerepet játszik a „földön” ellátott kisfiú esete is. Mindenesetre a legutóbbi felmérések szerint a konzervatívok 337-339 helyet szereznek a parlamentben a holnapi választásokon, míg a munkáspárt 235 helyre, a skót nemzeti párt 41, a liberálisok pedig 14-15 helyre számíthatnak. Azaz a konzervatívok előnye a parlamentben 24-28 fő lehet, a korábbi előrejelzések által sugallt 60 fővel szemben. Nyilván ez az előny is elég arra, hogy keresztülvigyék a Brexit megállapodást és kiléptessék Nagy Britaniát az EU-ból. Ezt láthatjuk is az EUR/GBP árfolyamon is. Persze kérdés, hogy a korábbi és a még mindig jelentős előny tovább tud-e olvadni, vagy el tud-e olvadni teljesen egy nap alatt. Ugyanis, mint láthatjuk, a választók preferenciája elég gyorsan változik.


Mindeközben itthon is zajlik az élet. A Magyar Telekom bejelentette, hogy mégsem adja el a T-Systems-et, de együttműködik a 4iG-vel a már megkezdett és a jövőbeli projektekben. Szerintünk a lépés olyan értelemben nem meglepő, hogy nem nagyon értettük eddig sem, hogy honnan lenne meg a megfelelő vételár, ugyanakkor az együttműködés egy jó lépés. Összességében semlegesnek tekintjük a hírt a cég értékeltségére nézve.


Az OTP nagyon érdekes dolgot mutatott be tegnap. Nagy forgalommal jelentőset emelkedett, majd mintha hirtelen elfogytak volna a vevők, relatíve kis forgalommal jelentőset esett. Reméljük, hogy csak átmeneti megingásról van szó. Gyakorlatilag a legutolsó bázisba esett vissza, azaz behalt kitörésnek tekinthető, ami rossz viselkedés. Ugyanakkor az töltheti el a longosokat reménnyel, hogy a visszaesés kis forgalom mellett zajlott.


A rövidtávú indikátorok alapján a DAX-nak ma emelkednie kellene, ahogy a BUX indexnek is.

Tarthat, mégis fontos üzenetet küldhet a Fed

Minimális, 0,1%-os csökkenés jellemezte tegnap a vezető amerikai részvényindexeket.


Bár a Fed mai kamatdöntő ülése papírformának ígérkezik, hiszen az elemzők egyhangúlag a kamatok 1,5-1,75%-os sávban való szinten tartására számítanak és a határidős árazások is 99,9%-os valószínűséggel a tartást árazzák. Ennek ellenére várhatóan mégsem fog teljes unalomba fulladni a mai kamatdöntés. Egyrészt a piac arra számít, hogy Powell beszédében utal majd arra, hogyan tervezik a repo piacot stabilizálni, ugyanis a mostani folyamatos jegybanki repo műveleteket átmenetinek tekintik és a hosszabb távú stabilizálás érdekében az eszköztár és a szabályozás változtatására, vagy akár a mérlegfőösszeg újbóli növelésére is szükség lehet.


Másrészt a mai Fed döntéssel együtt megjelenik a jegybankárok frissített kamatvárakozását tükröző úgynevezett dot-plot is. Ezzel kapcsolatban például a BofA elképzelhetőnek tartja, hogy egy 2020-as kamatemelést jelezvén felfelé fognak a várakozások eltolódni. Jelenleg a piac 2020-ra még nem számít emelésre, sőt inkább mintha kamatvágást árazna, bár azt is rendkívül bizonytalan módon, a jegybankárok véleményéből pedig 2021-es kamatvágás rajzolódik ki.


Az USA, Mexikó és Kanada közti kereskedelmi megállapodás végleges formájáról jövő héten szavaz a Képviselőház, viszont úgy tűnik, hogy a Szenátus egészen a Trump ellen indult alkotmányos vádemelési eljárás (impeachment) lezárásáig nem tűzné napirendre a kérdést.

Kína reménykedik a vámok elhalasztásában

Vegyesen teljesítettek az ázsiai részvényindexek ma. A Nikkei 0,1%-ot csökkent, a Shanghai index viszont 0,2%-ot, a Hang Seng pedig 0,8%-ot emelkedett.


A kínai illetékesek abban reménykednek, hogy Trump elhalasztja az elvileg vasárnaptól életbe lépő új vámokat (160 milliárd dollárnyi termékre 15%-os vám). Optimizmusukat azzal indokolják, hogy szinte napi szinten zajlanak az egyeztetések egy részleges kereskedelmi megállapodásról. A halasztásért cserébe Kína valószínűleg további amerikai mezőgazdasági termékek vásárlására tehetne ígéretet. Bár korábban jelentek meg olyan hírek, hogy Trump már döntött a halasztásról, ezeket a fehérházi tanácsadó, Peter Navarro cáfolta. Az amerikai elnök csütörtökön egyeztet a kereskedelmi tárgyalásokat vezető csapatával, és ezt követően fog csak döntés születni.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel, egyedül a FTSE volt pluszban.

A Richter tovább veszi a saját részvényeket

A Richter 2019. december 9-én további 5.000 darab saját részvényt vett 5.869 forintos átlagáron. A maximum 700.000 darabra szóló megbízásból eddig összesen 558.500 darabot vásároltak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben