Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Növekvő eredményről számolt be a BNP Paribas és a Telefonica is - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. november 7.   10:08

ArcelorMittalA Moody’s jelentősen csökkentette az ArcelorMittal kötvényeinek hitelminősítését a rossz globális piaci környezetre hivatkozva. A Moody’s Ba1-re csökkentette a minősítését az eddigi Baa3-ról. Eddig épphogy csak, de befektetési kategóriába tartoztak a vállalat kötvényei, azonban a mostani egy...

ArcelorMittal
A Moody’s jelentősen csökkentette az ArcelorMittal kötvényeinek hitelminősítését a rossz globális piaci környezetre hivatkozva. A Moody’s Ba1-re csökkentette a minősítését az eddigi Baa3-ról. Eddig épphogy csak, de befektetési kategóriába tartoztak a vállalat kötvényei, azonban a mostani egy fokozatú leminősítéssel már átkerültek a spekulatív kategóriába.

A Societe Generale tartásról vételre minősítette az ArcelorMittal-t. A célár 14,5 euró.

Az ArcelorMittal besorolását az eddigi semlegesről eladásra csökkentette le a UBS.
AXA
Az AXA várakozásai szerint 2015-ben 13-15% között lehet a sajáttőke arányos nyeresége (RoE), és a profit várakozásokat is megerősítette a cég, miszerint 2010-2015 között évente 5-10% között növekedésre számítanak.

Az AXA bejelentette, hogy irodát nyit Kínában, ahol kockázati tőke befektetésekkel foglalkoznak majd.
Banco Santander
A Banco Santander mexikói leányvállalata bejelentette, hogy 1 milliárd dollár értékben kíván 10 éves lejáratú kötvényeket értékesíteni a nap folyamán.
BASF
A BASF bejelentette, hogy megduplázza katalizátor divíziójának kapacitását. A cég Lengyelországban épít egy 40.000 négyezetméteres gyárat 150 millió euró értékben, ahol 400 új munkahelyet hoznak létre. Az üzem építése várhatóan 2012 végén kezdődik, a termelés 2014 elején indulhat el, és a létesítmény 2016-ban érheti majd el a teljes kapacitását.
BMW
A BMW vezérigazgatója a negyedéves gyorsjelentés közzétételét követő befektetői tájékoztatón arról beszélt, hogy növekvő versenyre számít a prémium szegmensben. Arról is beszámolt, hogy az erős árverseny miatt a profit marzs 1 százalékponttal csökkent.
BNP Paribas
A BNP Paribas ma reggel 1,32 milliárd euró adózott eredményről számolt be, szemben a várt 1,06 milliárddal. Az előző évi adózott eredmény nagysága 541 millió euró volt, vagyis jelentős növekedés volt látható. Azonban a vállalat tavalyi eredménye meglehetősen gyenge volt, ugyanis többször is leírásokra kényszerültek az európai válság kapcsán. A magasabb eredményhez nagymértékben hozzájárult a befektetési üzletág bevételének növekedése.
Szeptemberre a core tier 1 ráta nagysága elérte a 9,5%-ot, vagyis a jövő évi tőkeszabályoknak is megfelel a társaság, ezért a vállalat eszközállományának további értékesítésére nem készül.
A BNP Paribas vezérigazgatója szerint belátható időn belül nem terveznek akvizíciókat.
Az eredmény javulása nagyrészt annak köszönhető, hogy a kockázati költség tavaly még 3.010 millió euróval csökkentette az eredményt, azonban ennek nagysága mostanra 944 millióra csökkent.
A Görögországgal kapcsolatos kitettségek teljes összege 1,3 milliárd euró, melyből csak 0,2 milliárd euró az állammal szembeni kitettség.
Commerzbank
A Commerzbank a feljebbviteli bíróság döntése értelmében fellebbezhet egy májusi határozat ellen, hogy 50 millió euró értékben kell több mint 100 bankárnak bónuszokat fizetnie. A bank 18,2 milliárd eurós segélyt kapott régebben a német államtól, cserébe többek között 90%-kal csökkenteniük kellett a prémiumok mértékét. Az 50 millió euró egy részvényre jutó értéke mindössze 1 eurócent, vagyis az újabb bírósági döntés eredményétől függetlenül nem fog az árfolyamra hatást gyakorolni.
E-ON
Az E-ON késleltetni kényszerül a 473 megawattos svédországi Oskarshamn-1 atomreaktor indítását, a várható start november 19. Az egyik dízel egység indító rendszerének kicserélése hosszabb időt vesz igénybe a tervezettnél. A reaktor már múlt év októberétől használaton kívül van.
Nokia
Az AT&T mától 50 dollárért értékesíti a Nokia felsőkategóriás Lumia 820-as telefonját, a Lumia 920-ast pedig 100 dollárért, a feltüntetett árak két éves előfizetéssel értendőek. A készülék árazása első ránézésre korrektnek tűnik, ugyanis lényegesen olcsóbb, mint a Samsung vagy az Apple csúcskészüléke, és az árazás nagyjából megfelel a szorosan vett konkurenciának a Sony-nak és a HTC-nek.
Telefonica
Örülnek a Telefonica részvényesek, annak ellenére, hogy a harmadik negyedéves nettó eredmény enyhén elmarad a várakozásoktól, hiszen 1,38 milliárd euró lett a várt 1,4 milliárddal szemben. Persze ez is jelentős javulás a tavalyi 429 millió eurós veszteséggel szemben.
Az üzemi eredmény viszont 5,35 milliárd euró lett a várt 5,33 milliárddal szemben.
A várakozásoktól elmaradó árbevétel a spanyolországi gyenge teljesítmény miatt van, hiszen ott 15 százalékkal csökkent az árbevétel. Ez azért fájdalmas, mert az üzemi eredmény mintegy fele még mindig Spanyolországból származik, vagyis az a legjelentősebb piac.
Az viszont megint örömhír, hogy az 58 milliárd eurós nettó adósság a negyedév végére 56 milliárdra csökkent. Azóta viszont a cég eladta a call-center-jét, illetve a német leányának kb. negyedét, részvénykibocsátás keretében. Így a társaság nettó adósága jelenleg már csak 52,8 milliárd euróra rúg.
Vagyis összességében inkább örülhetünk, mint sírhatunk a gyorsjelentésre tekintve, amelyet a befektetők részvény vételekkel honorálnak a jelen pillanatban. Tegnap a 10 eurós támaszról fordult a részvény árfolyama, s ma réssel nyitott. Ezek eléggé pozitív technikai jelek a további emelkedés tekintetében.
Total
A Sinopec megvenné a Total nigériai részlegét 2,4 milliárd dollárért.
UniCredit
Az UniCredit bulgáriai leányvállalata 9,9%-os részesedést vásárolt a CEZ Razpredelenie Bulgaria nevű bankban. A tranzakció árát a felek nem hozták nyilvánosságra. Az UniCredit csoporton belül a bulgáriai leányvállalat nem jelentős, azonban az országban már eddig is jelentős, 15,5%-os részesedéssel rendelkeztek. A bankcsoport teljes eszközállományának mindössze 1%-a kötődik Bulgáriához.

Az Intesa Sanpaolo elnöke kijelentette, hogy nincs tervben az Intesa és az UniCredit egyesülése.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben