Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az S&P500 megerősítette a kitörést

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. július 3.   09:24

Erste kommentár Ugyan ma rövidített kereskedés, holnap pedig szünnap lesz a függetlenség napja alkalmából, ennek ellenére az S&P500 megcsinálta a kötelezőt, azaz a kitörési szint fölött maradt. Ez pedig azt...

Erste kommentár

Ugyan ma rövidített kereskedés, holnap pedig szünnap lesz a függetlenség napja alkalmából, ennek ellenére az S&P500 megcsinálta a kötelezőt, azaz a kitörési szint fölött maradt. Ez pedig azt jelenti, hogy lassan tovább kellene emelkednie, és az elkövetkező cirka egy év során el kellene érnie a 3.500 pont környéket. A DAX is megőrizte a tegnapelőtt hagyott rést a technikai szint fölött. A mai napon még tarthat a technikai korrekció a rövid dinamikus indikátorok alapján, ahogy a BUX indexben is. Ez praktikusan oldalazás-szerűséget jelenthet a mai napra nézve mind a két index esteében.

Nagyot hajrázott a Tesla

A nap végi hajrával sikerült enyhe emelkedést összehoznia tegnap az amerikai részvénypiacnak. A Dow és az S&P500 0,3%-kal, a Nasdaq 0,2%-kal került feljebb.


A mai napon rövidebb ideig tartanak nyitva az amerikai részvénypiacok: magyar idő szerint este fél 8-ig, míg holnap teljes szünnap lesz a Függetlenség napja miatt. Ugyanez igaz a kötvénypiacokra is.


Sikerült az őrült júniusi hajrá a Tesla-nak, ezzel az elektromos autógyártó összesen rekordot jelentő 95.200 autót szállított le a második negyedévben, jóval felülmúlván a 87.750 darabos konszenzust. Ennek 80%-a volt az új Model 3-as. A gyengébb április és május után látszott, hogy nagyon feszített tempót kell diktálnia a cégnek, hogy meglegyen Musk korábbi 90-100 ezres ígérete. Ebben az is segíthetett, hogy a Tesla-k után járó adójóváírás az USA-ban július 1-től a korábbi 3.750 dollárról ismét feleződik, ami valamelyest előrébb hozhatta a vásárlásokat. Kérdés, hogy ezek fényében sikerül-e tartani a mostani tempót. Ráadásul, még ha sikerülne is, azzal is csupán 350 ezer autót szállíthatna le idén a cég, ami még elmaradna Musk korábbi 360-400 ezres ígéretétől. Mindebből az látszik, hogy a harmadik negyedév kritikus lehet a cég szempontjából. A mostani jó hírekre 7%-kal emelkedett a részvény piaczárás után.


Nagy nehezen, de sikerült Donald Trumpnak két újabb jelöltet találnia a Fed Igazgatótanácsának két üres helyére, akik szintén inkább a lazább monetáris politikát támogathatják. Az egyik közülük a St. Louis-i Fed kutatási vezetője, Christopher Waller. A St Louis-i Fed elnöke, James Bullard, mindig is a lazább monetáris politikát pártolók körébe tartozott a jegybankon belül, a legutóbbi ülésen például egyedül ő szavazott kamatcsökkentésre. Wallernél jóval merészebb húzás Judy Shelton, aki korábban Trump informális tanácsadója is volt, illetve nyilvánosan már ki is jelentette, hogy a Fednek kamatot kéne csökkentenie. A Szenátus jóváhagyása az ő esetében jóval kérdésesebb lehet.


Loretta Mester, a clevelandi Fed elnöke szerint még nem kéne kamatot csökkenteni az USA-ban a gazdaság mostani állása szerint. Szerinte ezzel a Fed azt sugallná, hogy rosszabb a gazdaság állapota, mint az valójában, illetve ez akár pénzügyi egyensúlytalanságok kialakulásához is vezethetne. Mester 2014-es kinevezése óta tipikusan a szigorúbb monetáris politikát támogató jegybankárok egyike.


Az ügyhöz közel álló források szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat a Broadcom a kibervédelemmel foglalkozó Symantec-kel egy potenciális felvásárlásról. A hírekre piaczárás után 22%-kal emelkedett a Symantec árfolyama.

Tovább romlott a hangulat a kínai szolgáltatószektorban

Csökkenés jellemezte az ázsiai piacokat. A Shanghai index 0,8%-ot, a Nikkei 0,7%-ot, a Hang Seng pedig 0,3%-ot csökkent.


Júniusban a vártnál nagyobb mértékben, 52,7 pontról 52,0 pontra esett a kínai szolgáltatóipari Caixin beszerzési menedzser index. Ezzel alulmúlta a várakozásokat, melyek csak egy minimális csökkenéssel, 52,6 pontos index értékkel kalkuláltak. A G20 találkozót megelőzően nagyon bizonytalan volt a kereskedelmi konfliktus helyzete, azonban a hétvégi találkozón előrelepés történt, így a következő hónapokban a beszerzési menedzser indexekben is javulás várható.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a negatív, míg az európaiak a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben