Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ellenállásról fordult le a DAX

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. június 24.   09:23

Erste kommentár Csütörtökön és pénteken a 12.450 pont környékén levő ellenállási szintről fordult le a DAX index. Harmadszorra szaladt neki ennek a szintnek, s abszolút nem látszik túlvettség. Sőt a...

Erste kommentár

Csütörtökön és pénteken a 12.450 pont környékén levő ellenállási szintről fordult le a DAX index. Harmadszorra szaladt neki ennek a szintnek, s abszolút nem látszik túlvettség. Sőt a rövid, perces-órás MACD-k alapján lassan újra jöhet egy emelkedés. Ez a mai napon, vagy az elkövetkező napokban bekövetkezhet. Mindeközben a BUX egy kissé szenved, pedig 10 százalékkal az elmúlt 10 éves átlagos P/E értékeltség alatt, 10-es előremutató P/E rátán forog. Mindezt úgy, hogy a kilátások amúgy nem rosszak, persze nem is kirobbanóak, hiszen az elkövetkező években az elemzői várakozások szerint 5-10 százalékkal bővülhet a profit. A mai emelkedés egyelőre halovány próbálkozásnak tűnik, legalábbis ha az OTP-re tekintünk, hiszen azt látjuk, hogy vonzza a kicsivel 11.500 pont fölött levő 200 napos mozgóátlag, melynek elérése esetén számíthatnánk egy komolyabb fordulatra. Egyelőre a Richter sem túl erős, pedig a rövid (perces, órás) indikátorok alapján akár már emelkedhetne is. Úgy tűnik, hogy a nyári üzemmód elhalasztja itthon a komolyabb emelkedést.

Jelesre vizsgázott az amerikai bankszektor

Nem tetszett a magaslati levegő az új csúcsokon a vezető amerikai részvényindexeknek pénteken, ugyanis a kezdeti emelkedést csökkenés követte a nap hátralevő részében. Az S&P500 és a Dow végül 0,1%-kal, a Nasdaq 0,2%-kal került lejjebb.


Sikerrel vették az amerikai bankok a Fed stressztesztjének első körét. A vizsgálat során szokás szerint három szcenáriót modelleztek, köztük egy súlyos recessziós helyzetet. Ennek során a vizsgált bankok átlagos CET1 tőkemegfelelése 12,3%-ról 9,2%-ra esett vissza, ami jóval felette van a Fed által megkövetelt 4,5%-os minimumnak. Tavaly a Goldman-nál és a Morgan Stanley-nél is rezgett a léc, most azonban mind a két befektetési bank jóval felülteljesítette a kritikus szintet. Izgulni valójuk azonban még van a bankoknak, ugyanis ezen a héten derül ki a stresszteszt második körének eredménye, ahol a Fed a bankok által tervezett tőkejuttatásokat is jóváhagyja.


Újabb szankciókkal fenyegette meg Donald Trump Iránt, ezek elmondása szerint hétfőn léphetnek életbe. Ha ez csakugyan így lesz, az valójában egy kegyelemdöféssel érne fel, ugyanis a már most is érvényben lévő szankciók az iráni gazdaság több mint 80%-át érintik.

Fontolva haladók

Visszafogottan indították a hetet az ázsiai részvényindexek. A Nikkei 0,2%-ot emelkedett, míg a Hang Seng és a Shanghai index is oldalazott.


A háttérben már ismét zajlanak a kereskedelmi tárgyalások az USA és Kína közt. A kínai delegáció egyik tagja szerint mindkét oldalon kompromisszumok várhatók. A formális egyeztetések kedden kezdődnek és a hétvégén a G20 találkozón a két elnök is találkozni fog egymással. Az USA részéről a tárgyalások egyik feltétele az lehet, hogy teljes mértékben Kína nélkül építhesse ki az amerikai 5G hálózatot.


Trump kereskedelmi tanácsadója, Peter Navarro szerint Kína szándékosan gyengítette a jüant, hogy ellensúlyozza a vámok hatását. Bár a jüan tényleg 5%-ot gyengült a dollárral az elmúlt egy évben, azonban ez inkább a lassuló növekedésnek és a romló külker mérlegnek tudható be, semmint szándékos deviza manipulációnak.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben