Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új csúcson az S&P500

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. június 21.   09:53

Erste kommentár Tegnap új csúcsra emelkedett az S&P500, és ezzel teljessé vált a már jó ideje épülő csésze alakzat. Ebből adódik egy célárfolyam, ami picivel 3.600 pont alatt van. Az alakzatból...

Erste kommentár

Tegnap új csúcsra emelkedett az S&P500, és ezzel teljessé vált a már jó ideje épülő csésze alakzat. Ebből adódik egy célárfolyam, ami picivel 3.600 pont alatt van. Az alakzatból adódó időtáv valamivel kevesebb, mint egy év, és az index nem tűnik túlvettnek. Azaz az emelkedés folytatódhat.


Itthon az OTP letörte a 11.900-as szintet, a következő támasz a 200 napos mozgóátlag 11.500 forint környékén. A letörés annak ellenére következett be, hogy a tegnapi Kúria döntés nem érinti az OTP-t, hiszen azokat a pereket, amiket a deviza kockázatról szóló nem megfelelő tájékoztatás miatt indítottak, a bank megnyerte, ugyanis a Kúria korábban már kiadott egy irányelvet arról, hogy milyennek kellett lennie egy ilyen tájékoztatásnak. Ennek az OTP szerződései megfeleletek. Így egy kicsit meglepő ez a nagy eladói nyomás. Szerintünk az elmúlt napokban megemelkedett bankközi kamatlábszintek sem indokolják ezt az elmozdulást. (Sőt!)


A Richter bejelentést tett közzé a mai napon. A főbb latin-amerikai országokban az Allergan fogja értékesíteni a cariprazine-t. A Richter nem kap mérföldkő kifizetést a szerződés aláírásáért. Az ok szerintünk az, hogy kicsi a piac. A csúcs értékesítés sem haladja majd meg nagy valószínűséggel a 10 millió dollár körüli szintet. Ugyan a Richter fogja szállítani az alapanyagot és royalty bevétele is lesz, de a fenti számból látjuk, hogy nem számottevő. A cég értékére vonatkozó pozitív hatás marginális.


A DAX a tegnapi nap végén elkezdett egy korrekciót. A perces MACD indikátorok alapján ez a korrekció a mai napon folytatódhat. A BUX index a perces dinamikus indikátorok alapján már egy ideje korrigál. A vételi jelzés egyelőre még nem érkezett meg.

Végletekig éleződött az USA és Irán közti feszültség

Tovább folytatódott tegnap a kamatcsökkentési várakozások által fűtött rally az amerikai részvénypiacon, amivel az S&P500 és a Dow Jones új történelmi csúcsra ért. A Nasdaq 0,8%-kal, a Dow 0,9%-kal, az S&P500 1%-kal került feljebb.


Azt követően, hogy tegnap Irán lelőtt egy amerikai felderítő drónt, ami az USA szerint nemzetközi légtérben repült, bár Irán ezt tagadja, komoly tanácskozásba kezdtek az amerikaiak a válaszlépést illetően. Ennek eredményeképp Donald Trump légicsapást rendelt el néhány iráni célpont ellen. A művelet hajnalban már a kezdeti szakaszban volt, amikor Trump mégis úgy döntött, hogy lefújja az akciót. A folytatást illetően nem látott napvilágot információ, az azonban biztos, hogy a válaszlépés szükségességéről megosztottak az amerikai védelmi szervek és Trump adminisztrációja. A hírek nem befolyásolták számottevő mértékben a részvénypiacot, a határidős indexek 0,3-0,5% közötti mínuszba estek.


Már jövő kedden újraindulhatnak a kereskedelmi tárgyalások az USA és Kína között, ugyanis mindkét fél egy kisebb delegációt küldene előre Osaka-ba három nappal a G-20 csúcstalálkozó kezdete előtt.


Donald Trump sem zárkózik el attól a demokrata javaslattól, hogy óránkénti 15 dollárra emelkedjen a minimálbér amerikai-szerte. Ha ez megtörténne, az a kiskereskedelmi láncoknak, így például a Walmartnak és gyorsétterem-láncoknak okozhatna többek között gondot.

Várt lassulás a japán inflációban

A feszült hangulatban nagyrészt csökkentek az ázsiai részvényindexek. A Nikkei 1%-ot, a Hang Seng 0,5%-ot csökkent, viszont a Shanghai index 0,4%-ot emelkedett.


A japán infláció a vártnak megfelelő ütemben lassult. Májusban az infláció 0,7% lett a korábbi 0,9% helyett, míg a maginfláció 0,5%-ra esett vissza a korábbi 0,6%-ról. Az infláció lassulása várható volt, hiszen áprilisban a szokatlanul hosszú szünet miatt megugrottak az utazással és turizmussal kapcsolatos árak. A japán jegybank változatlanul messze, sőt egyre messzebb van inflációs céljának elérésétől.


Tovább csökkent májusban a japán feldolgozóipari beszerzési menedzser index, a korábbi 49,8 pontról 49,5 pontra süllyedt, ami kontrakciót jelez.


Hongkongban a várható újabb tömegdemonstráció miatt a belváros egy részét lezárták és átmenetileg a kormányzati épületeket is kiürítették.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben