Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Furcsa mozgások

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. június 12.   09:50

Erste kommentár Tegnap nagyon furcsa mozgásokat láthattunk a magyar piacon. A kezdeti emelkedést követően a nap végén nagyot ütöttek az OTP részvényein, amely éppen csak a múlt hét végén törte...

Erste kommentár

Tegnap nagyon furcsa mozgásokat láthattunk a magyar piacon. A kezdeti emelkedést követően a nap végén nagyot ütöttek az OTP részvényein, amely éppen csak a múlt hét végén törte át a 12.400 forintos technikai ellenállás szintet. A Magyar Telekom részvényeit pedig ugyanazzal a lendülettel megvették a befektetők. Mindezt különösebb hír nélkül. Mivel az előbbinek nagy, míg az utóbbinak pici a súlya az indexben, ezért a BUX visszacsuklott a kitörési szint alá, ahol a nap elején még tartózkodott. Ez pedig nem jó üzenet, mert azt sugallja, hogy az index újra meg akarja nézni a 39.600 körüli szintet. Ezt valahogy nehezen hisszük el, de az igaz lehet, hogy a 20 napos mozgóátlag 40.500 pont környékén képbe került, mint közeli cél.


A mai napon mind a DAX, mind a BUX index esetében csökkenésre számítunk.

Nem hagyja el optimizmusa Elon Muskot

Elolvadtak a kezdeti pluszok tegnap a tengerentúlon, a vezető indexek így végül stagnálással fejezték be a kereskedést.


Annak ellenére, hogy különféle források alapján sem az április, sem a május nem sikerült túl acélosra a Tesla-nál, Elon Musk a vállalat tegnapi éves közgyűlésén továbbra is optimista képet festett az autóik iránti kereslettel kapcsolatban. Szerinte rekord, vagy rekord közeli negyedévet zárhat majd a cég, ami 90 ezer körüli leszállított autót jelentene a gyenge első negyedéves 63 ezret követően. Így teljesülhetne a Musk által korábban belengetett 90-100 ezer közötti érték. A profitabilitásról, amiről még tavaly Musk volt, hogy azt mondta, hogy fenntarthatóvá vált, ezúttal relatíve visszafogottan nyilatkozott. Szerinte ilyen mértékű növekedés mellett nehéz profitábilisnak lenni. Piaczárás után az árfolyam 4%-kal emelkedett a hírekre. Hosszabb távon azonban továbbra is kérdéses, hogy megvan-e a megfelelő kereslet a Tesla-k iránt, illetve, hogy mikor sikerül valóban fenntarthatóan profitábilássá válni a cégnek.


Továbbra sem javul a nagy a befektetési bankok kereskedési üzletágának helyzete az USA-ban. A Morgan Stanley vezérigazgatója szerint az utóbbi két hétben komolyabb visszaesés volt a kereskedési bevételekben, ezzel a második negyedév valószínűleg gyengébb lesz, mint az első. A Citigroup pénzügyi igazgatója pedig nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a kereskedési bevételek pár százalékos visszaesést mutathatnak a második negyedévben év/év alapon.

Feszült a hangulat Hongkongban

Csökkentek az ázsiai indexek ma reggel. A Hang Seng 1,9%-ot, a Shanghai index 0,5%-ot, a Nikkei pedig 0,4%-ot csökkent.


A hongkongi tőzsdeindex alulteljesítését az indokolta, hogy napok óta tartanak a tüntetések Hongkongban egy új szabályozási tervezet miatt, ami csökkentené Hongkong önállóságát és tovább növelné a kínai befolyást a részleges önállósággal bíró városállamban.


A korábbi 2,5%-ról a vártnak megfelelően 2,7%-ra, 15 hónapos csúcsra emelkedett a kínai infláció májusban. Ennek fő oka az élelmiszerárak emelkedése a sertésinfluenza miatt, ugyanis a sertés ára 18,2%-kal, az élelmiszerárak pedig 7,7%-kal nőttek.. Mivel átmeneti hatásról van szó, így az emelkedő infláció várhatóan nem indokol jegybanki beavatkozást. A termelői árindex amúgy is csak 0,6%-kal emelkedett májusban.


Váratlan meglepetést okozott áprilisban a japán gépipari rendelésállomány, ami a várt 5,3%-os csökkenés helyett 2,5%-kal emelkedett.


Kínában már 12 hónapja csökkennek az új autó eladások. Májusban 1,61 millió gépkocsit értékesítettek, ami 12,5%-kal marad el az egy évvel korábbi értéktől.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben