Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Szenved a magyar piac

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. május 22.   09:37

Erste kommentár Nem akar magára találni a BUX, ami elsősorban az OTP és Richter szenvedésének tudható be. A Richter esetében ezt értjük a szerializáció miatti aggodalmaknak köszönhetően, viszont az OTP esetében...

Erste kommentár

Nem akar magára találni a BUX, ami elsősorban az OTP és Richter szenvedésének tudható be. A Richter esetében ezt értjük a szerializáció miatti aggodalmaknak köszönhetően, viszont az OTP esetében kicsit értetlenül állunk a viselkedés előtt. Az gyógyszercég esetében hamarosan, május végéig várható az FDA döntése a cariprazine terápiás kiterjesztéséről. A bipoláris depresszióra vonatkozó döntés esetében pedig alapvetően jóváhagyást vár a piac és az Erste is. Ennek lehet némi pozitív hatása a részvény árfolyamára. Ugyanakkor technikailag elesőben van az 5.000 forintos szint, miközben eléggé túladottnak tűnik az árfolyam. Az OTP esetében még elfogadható a tegnapi záróár, hiszen még támaszszinten van, de innen nem kellene tovább mozognia lefelé.


Ugyan May talán megoldotta a gordiuszi csomót azzal, hogy az uniós szerződést nem csak a képviselőkkel, hanem a néppel is megszavaztatná, ennek ellenére átmeneti volt az öröm a font árfolyamában. Ez is azt sugallja, hogy kicsit óvatosabbak a befektetők mostanában, s ez így is maradhat nyár végéig. A DAX és a BUX esetében is oldalazásra számítunk a mai napon.

Újabb célpontok a szankciók kereszttüzében

Megtartották a kezdeti pluszokat az amerikai részvényindexek tegnap, miután az USA átmenetileg elhalasztotta a Huawei elleni szankciók életbe léptetését. A Nasdaq 1,1%-kal, az S&P500 0,9%-kal, a Dow 0,8%-kal került feljebb.


Az ügyhöz közel álló források szerint a Huawei után újabb kínai vállalatok kerülhetnek az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium feketelistájára. Ezúttal 5 olyan vállalat ellen mérlegeli a szankciók kivetését az USA, amelyek megfigyelő rendszerek fejlesztésével foglalkoznak. Ezzel könnyen tovább fokozódhat a feszültség az USA és Kína között, ami újabb akadályt gördíthet a sikeres kereskedelmi tárgyalások útjába.


A szektortársakhoz hasonlóan gyenge gyorsjelentést közölt tegnap a Nordstrom kiskereskedelmi áruházlánc. Az árbevétel 3,35 milliárd dollár lett a várt 3,57 milliárd dollárral szemben. Emellett egész éves növekedési várakozását is lerontotta a cég, a korábbi 1-2%-os növekedés helyett most már legjobb esetben is csak stagnálást vár. Az egy részvényre jutó eredmény 3,25-3,65 dollár között lehet a korábban prognosztizált 3,65-3,90 dollárral szemben. Az árfolyam közel 10%-kal esett piaczárás után.


James Bullard, a St. Lous-i Fed elnöke szerint kissé túlvállalta magát a Fed azzal, hogy decemberben tovább emelt az alapkamaton. Véleménye szerint ezzel most nagyon enyhén restriktív a monetáris politika.

Kína hajlandó tovább tárgyalni

Vegyesen telt a mai kereskedés a főbb ázsiai piacokon. A Nikkei és a Hang Seng stagnált, míg a Shanghai index 0,9%-os esést mutatott.


Kína nyitott a további kereskedelmi tárgyalásokra, nyilatkozta tegnap az USA kínai nagykövete a Fox News-nak. Kína hajlandó több amerikai terméket vásárolni az USA kereskedelmi mérleg hiányának csökkentése érdekében, hangsúlyozta a nagykövet. A fő vitapont a tárgyalások során azonban nem ez, hanem a kínai vállalatok állami támogatása, illetve a szellemi tulajdon védelme. A tárgyalások legutóbb május 10-én akadtak el, amikor Donald Trump megemelte a 200 milliárd dollárnyi kínai árura kivetett importvám mértékét. A nagykövet szerint az USA többször hirtelen változtatott álláspontján azt követően, hogy a felek már megállapodtak egy lehetséges egyezségben.


Ötödik hónapja esik a japán export, áprilisban 2,4%-os volt a visszaesés év/év alapon. Ezzel szemben az import 6,4%-kal nőtt a várt 4,5%-kal szemben, ami a belső fogyasztás szempontjából biztatóbb lehet.


Év/év alapon 0,7%-kal esett vissza a magánszektor gépipari rendelésállománya Japánban, ami jobb a várt 3,4%-os visszaesésnél, és nagy javulás az előző havi 5,5%-os visszaeséshez képest.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX mínuszos volt.

Richter osztalékfizetési rend

A kifizetés június 27-én kezdődik, osztalékszelvénnyel június 18-án forog utoljára a papír. Az osztalék 100 forint részvényenként.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben