Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Utolsó pillanatban dobhatnak mentőövet Maynek

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. február 13.   09:47

Nowotny szerint az EKB már nyáron tárgyalja a kamatpolitikát Emelkedtek tegnap a vezető európai részvényindexek. A CAC40 0,8%-ot, a DAX 1%-ot emelkedett, míg a FTSE100 kivételnek számított, mivel csak oldalazott. A Bloomberg...

Nowotny szerint az EKB már nyáron tárgyalja a kamatpolitikát

Emelkedtek tegnap a vezető európai részvényindexek. A CAC40 0,8%-ot, a DAX 1%-ot emelkedett, míg a FTSE100 kivételnek számított, mivel csak oldalazott.


A Bloomberg értesülései szerint a március 21-i EU csúcson további engedményeket kaphat Theresa May. Vagyis tovább folytatódik a „chicken game”, mindkét fél továbbra is bizonygatja, hogy hajlandó elmenni a határig, sőt akár azon túl is. Vagyis hiába szavaz jövő héten a brit parlament, várhatóan ismét leszavazzák May megállapodás tervezetét, bízva egy jobb ajánlatban. Játékelméleti szempontból ugyanakkor furcsa lenne, ha az EU, mint erősebb fél engedne, nem pedig Nagy-Britannia kényszerülne erre.


Az osztrák jegybank elnöke, Ewald Nowotny szerint az EKB már nyáron fogja tárgyalni a kamatpolitikát, mint a jegybank következő lépését. Az EKB hivatalosan folyamatosan azt kommunikálja, hogy legalább a nyár végéig marad a mostani kamat, azonban a piaci várakozások szerint egész évben nem lesz kamatemelés.


Spanyolországban ma szavaznak a költségvetésről. A várható katalán vétó azonban meghiúsítja ennek elfogadását, ami végső soron akár előrehozott választásokhoz is vezethet, hiszen azt mutatná, hogy nem kormányzóképes a mostani kisebbségi kormány.

Lehullt a lepel, nem hívja vissza kötvényét a Banco Santander

Napok, sőt hetek óta az tartotta izgalomban a befektetőket, hogy a Banco Santander visszahívja-e hibrid instrumentumát, az úgynevezett CoCo kötvényt. Ez olyan kötvényfajta, ami gyenge tőkehelyzet esetén részvénnyé konvertálódik, így addicionális tőkeelemnek számít, ezen keresztül javítja a bank tőkemegfelelését. Azért irányult szokatlanul nagy figyelem a Banco Santander kötvényére, mert ezek az instrumentumok 2014-ben terjedtek el és jellemzően 5 év után hívhatóak először vissza, vagyis a Banco Santander lényegében az első fecske. A spanyol bank úgy döntött, hogy nem hívja vissza 1,5 milliárd értékű kötvénycsomagját, és sokak szerint ez indikáció lehet arra nézve, hogy a többi európai bank is hasonlóképpen fog járni. A Banco Santander kötvénye az elmúlt napokban névérték környékén forgott, ami arra utal, hogy a piac azt várta, hogy visszahívják a kötvényt, így most a befektetők csalódtak, ami elsősorban a kötvény instrumentum árfolyamára lehet negatív, azonban a részvényárfolyamra nem kéne, hogy jelentős hatást gyakoroljon.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben