Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - nem fizet osztalékot a Nokia?

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. szeptember 28.   10:19

ArcelorMittalA francia kormány jelképes összegért megvenné az ArcelorMittal bezárásra ítélt franciaországi gyárát. A hír pozitív, de nem a jelképes vételár miatt, hanem mert így megtakaríthatóak lennének az 550 ember leépítésével járó költségek. A Goldman eladásra minősítette le az...

ArcelorMittal
A francia kormány jelképes összegért megvenné az ArcelorMittal bezárásra ítélt franciaországi gyárát. A hír pozitív, de nem a jelképes vételár miatt, hanem mert így megtakaríthatóak lennének az 550 ember leépítésével járó költségek.

A Goldman eladásra minősítette le az ArcelorMittal-t. Szerintük az idei év harmadik negyedéve kihívást fog jelenteni Európában a szén-acél iparág számára. A 2012/2013-as EBITDA előrejelzést 11%-al csökkentették.
BASF
A HSBC felhalmozásról semlegesre minősítette le a BASF-et. A célár 71 euró.
Bayer
Az amerikai gyógyszer- és élelmiszer felügyelet jóváhagyta a Bayer és az Onyx új közös gyógyszerének, a végbélrák kezelésre szolgáló Stivarga nevű, regorafenib hatóanyagú készítményének forgalmazást az Egyesült Államokban. A jóváhagyás egy hónappal a várt időpont előtt érkezett meg. A gyógyszer amúgy is sürgős eljárás alatt volt, hiszen a betegség az USA-ban a harmadik leggyakoribb rákfajta, amelyben évente mintegy 150.000-en betegendnek meg, s mintegy 50.000-en halnak meg. Az új gyógyszeres kezelésnek köszönhetően az átlagos túlélés 6,4 hónapra növekedett a hagyományos kezelés esetében megfigyelhető 5 hónappal szemben. Egyébként, mint minden rák kezelésre szolgáló gyógyszer súlyos májmérgezést okozhat, amely akár halállal is járhat. Ez a legsúlyosabb mellékhatás. Az elemezői becslések átlaga szerint a gyógyszer 2016-ra több, mint 500 millió dolláros árbevételt érhet el az USA-ban. Ez számításaink szerint, mintegy 1,3 euróval, azaz 1,8%-kal növeli a részvények értékét, amelynek egy része már valószínűleg korábban beárazódott. A hír pozitív a részvényárfolyam szempontjából, és pozitív árfolyam reakciót várunk, hiszen a hír csak tegnap piaczárás jelent meg. Várjuk ezt annak ellenére, hogy a pozitív nyitást követően, most lefelé csorog az árfolyam.
BMW
A BMW értékesítési vezetője szerint a gyár nagyon jó hónapot zárhat szeptemberben, és kétszámjegyű lehet a növekedés az előző év azonos időszakához képest. A Brazíliában épülő gyárról pedig annyit árult el, hogy 2-3 héten keresztül befejeződhetnek a kivitelezési munkálatok.
BNP Paribas
A BNP Paribas érdekeltségébe tartozó Exane befektetési bank brazil leányvállalatának eladását tervezik.
Commerzbank
A Commerzbank vezérigazgatója szerint a legfeljebb 1,7 milliárdra tervezett hitelek miatti céltartalékolás elérhető, de csak nehézségek árán. A hír egyértelműen negatív és árfolyamhatással is jár, ugyanis arra lehet belőle következtetni, hogy a bank hitelportfoliója továbbra is rossz, és fel kell készülni a vártnál nagyobb céltartalékolásra is.
Daimler
A Daimler csoport vezérigazgatója hamarosan kidolgozza a költségcsökkentési terv részleteit, melyre az eredmény növelése érdekében van szükség. Az eredményvárakozásokat tarthatónak nevezte, ugyanakkor felhívta a figyelmet a növekvő kínai versenyre a luxusszegmensen belül. A versenytársak élénkülése az ázsiai piacokon egyértelműen negatív lenne a Daimler számára, ugyanis a Mercedes a kínai piacokon növekvő eladásokat produkált, tetemes haszon mellett.

A Daimlerhez tartozó Mercedes új modellje, a CLA már nagyon közel van a 2013-ban gyártásba kerülő változathoz képest. A párizsi autószalonon azt is bejelentették, hogy a jövőben a Smart modellek hátsó kerék meghajtásúak lesznek. Árfolyamhatást nem valószínűsítünk.
Deutsche Bank
A Deutsche Bankot 183 millió dollárra, részvényenként 0,15 euróra, vagyis az árfolyam 0,5%-ára perelte be egy vagyonkezelő cég a bank által kibocsátott hitelfedezetű értékpapírok kapcsán. A hír negatív a bank számára, azonban árfolyamhatása csak limitált mértékű, a napi szóráson belüli lehet.
E-ON
Az E-ON besorolását semlegesre csökkentette a HSBC.
Fiat
Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke egy interjúban kijelentette, hogy nem szükséges a stratégián változtatni, ugyanis a céget lényegében érintetlenül hagyta az európai válság, azonban Olaszországban 50%-kal visszaesett a kereslet, ugyanis a magánszemélyek megijedtek attól, hogy az eddiginél sokkal szigorúbb olasz adóhatóság látóterébe kerülhetnek. A Ferrari nagyon közel áll ahhoz, hogy rekord eredményt érjen el az idei évben, ami azért is nagyon lényeges, mert az utolsó negyedévben a Ferrari adta a Fiat csoport teljes üzemi szintű eredményének a 13%-át. A keresletre továbbra sincs panasz, hiszen az bőven meghaladja a kapacitásokat, de éppen ez adja a márka exkluzivitását.
Linde
A HSBC 154 eurós célár mellett semlegesről felhalmozásra emelte a Linde részvényeire adott ajánlását.
Nokia
A Nokia a várakozások szerint hosszú évek óta először nem fog osztalékot fizetni. A lépés riasztó lehet a befektetők számára, ugyanakkor a rohamosan romló cash flow helyzet tükrében nem nevezhető teljesen meglepőnek. Mindazonáltal megnyugtató, hogy a vállalat lépéseket tesz a költségcsökkentés érdekében. A cég nettó pénzáramlása június végén 2,4 milliárd euró volt. A vállalat 1989 óta (az elektronikus jegyzés óta) mindig fizetett osztalékot. Az osztalék 4 év óta részvényenként 20 cent, jelen helyzetben ez kifizetéskor 750 millió eurós költséget jelentene a cégnek.
Siemens
A Siemens vásárolhatja meg a Ansaldo Energia nevű vállalattól az erőművek építésével foglalkozó leányvállalatot. Meg nem erősített források szerint a felek már az árról egyezkednek, azonban további részletek a tranzakcióról egyelőre nem derültek ki. A felvásárolni kívánt cég piaci részesedése alapján 2006 és 2010 között az ötödik legnagyobb volt, vagyis még a versenyhatóság jóváhagyása is szükséges.
ThyssenKrupp
A ThyssenKrupp megállapodott a Wuhan vas- és acélipari céggel leányvállalatának, a Tailored Blanks-nak az eladásáról, mely az autóiparban gyárt testre szabott acéltermékeket. Az árat nem hozták nyilvánosságra. Az értékesítés egy újabb lépése az optimalizációs stratégiának, amit még 2011-ben kezdett el a ThyssenKrupp. A stratégia részeként a vállalat megszabadul azon egységeitől, ahol a piacon erősebb alternatív stratégiai lehetőségek vannak.
Total
A Total-nak nem sikerült kedvezményeket elérnie a versenytörvények megsértése miatt kiszabott bírság tekintetében. A Shell-nek azonban sikerült 25%-os kedvezményt kiharcolnia. A hírnek nincs árfolyamhatása.

A Fitch szerint a Total eszközeladásai tovább növelhetik az olajkitermelésben tapasztalható földrajzi koncentrációt, elsősorban Afrikában. A koncentráció növekedése a Total számára még előnyös is lehet, ugyanis az jobb szinergiát és potenciálisan magasabb vételárat is jelenthetne a Totalnak.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben