Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Szakadék felé rohanunk, pedig van visszaút

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. december 11.   10:15

Theresa May egyelőre nem bocsátja parlamenti szavazásra a Brexit megállapodást Ismét jelentősebb mértékben csökkentek tegnap az európai indexek. A FTSE100 0,8%-ot, a CAC40 és a DAX egyaránt 1,5%-ot esett. Az egész napos...

Theresa May egyelőre nem bocsátja parlamenti szavazásra a Brexit megállapodást

Ismét jelentősebb mértékben csökkentek tegnap az európai indexek. A FTSE100 0,8%-ot, a CAC40 és a DAX egyaránt 1,5%-ot esett.


Az egész napos szivárogtatásokat követően tegnap késő délután Theresa May bejelentette, hogy nem bocsátja parlamenti szavazásra a Brexit megállapodást. A parlament eredetileg ma szavazhatott volna a javaslatról, most viszont nem tudni, hogy mikor tűzik napirendre a kérdést. A font jelentősen gyengült a hírre, az EUR/GBP jegyzése 0,9 fölé ugrott, hiszen May döntése azt mutatja, hogy nem lett volna meg a parlamenti többség az elfogadáshoz, így viszont egyre inkább a hard Brexit felé sodródnak az események. A brit miniszterelnök ígéretet tett rá, hogy próbál egy jobb megállapodást tető alá hozni, a korábbi nyilatkozatok alapján ettől viszont az EU zárkózik el, bár kisebb módosítások azért vállalható kompromisszumnak tűnnek. A brit parlamenti képviselők leginkább arra akarnak bizonyítékot, hogy Nagy-Britannia nem fog örökre átmeneti állapotban ragadni az EU-s vámunióban, ami önmagában áthidalható problémának tűnik. A korábban elfogadott menetrend szerint a brit parlamentnek legkésőbb január 21-ig kell elfogadnia a megállapodás tervezetet. Közben a kormány elkezdte a felkészülést a rendezetlen, hard Brexitre, melynek egyre nagyobb az esélye.


Tegnap egy fontos európai bírósági döntés is megjelent a Brexittel kapcsolatban. Ez alapján Nagy-Britannia március 29-ig, a Brexit Napig bármikor egyoldalúan visszavonhatja kilépési nyilatkozatát és az EU tagja maradhat. A formális döntés nem érkezett váratlanul, hiszen a korábbi jogi ajánlások is ezt tartalmazták, másrészt az EU-nak is szándékában állt visszautat nyújtani a briteknek.

Újabb csalás gyanú a Deutsche Banknál

Újabb botrányba, ezúttal adócsalási ügybe keveredhetett a Deutsche Bank. A gyanú szerint a bank által kibocsátott ADR-ek egy részénél duplán érvényesíthették az adóelőnyöket. Az ügy mögött nem elsősorban a csalás szándéka áll, sokkal inkább csak hiba történt az instrumentumok kibocsátásánál. Az okozott kár sem igazán jelentős a bank méretéhez képest, körülbelül 10 millió eurónyi kárt okozhattak a német államnak. A pénzügyi teher így valószínűleg nem lesz igazán tetemes, de az árfolyam a folyamatosan érkező rossz hírek miatt negatívan reagált.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben