Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - Fapados légitársaságot alapít a Lufthansa

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. szeptember 20.   09:53

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy holnap nem jelenik meg az Erste BÉTa hírek, legközelebb szeptember 24-én hétfőn jelentkezünk új kiadással!Deutsche BankA Deutsche Bank spanyol leányvállalata 85 millió euró...

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy holnap nem jelenik meg az Erste BÉTa hírek, legközelebb szeptember 24-én hétfőn jelentkezünk új kiadással!
Deutsche Bank
A Deutsche Bank spanyol leányvállalata 85 millió euró értékben értékesített 2014-ben lejáró változó kamatozású kötvényeket.

A német pénzügyminiszter javasolná a sajátszámlás kereskedés és a befektetési banki tevékenység szétválasztását egymástól. Az erről szóló tanulmányt szeptember 25.-én fogják bemutatni. A lépéstől a bankok kockázatának szétválasztását várják, azonban a bankok továbbra is az összes jelenlegi szolgáltatást nyújthatnák az ügyfeleknek. A hír kissé negatív a Deutsche Bank számára, ugyanis egyes szervezeti rendszerek leválasztása költséget jelentene számára, azonban egyelőre árfolyamhatásra nem számítunk.

A Deutsche Bank hamarosan eladhatja a BHF Bankot az RHJ International pénzügyi szolgáltató csoportnak. A szerződést még hétvége előtt aláírhatják. Az RHJ vagyonkezelő szerve, a Kleinwort Benson 400 millió eurót fizetne, de előtte a német banki felügyeleti szervnek áldását kell adnia az üzletre, ugyanis még 2011-ben a Liechtenstein LGT első vásárlási szándékát sem engedélyezték.
Fiat
A Fiat a jövő évtől leválasztja indiai értékesítését a TATA-ról és 80 saját autószalont tervez nyitni az országban. A hírt annak költségvonzata ellenére is pozitívnak ítéljük, azonban árfolyamhatással nem számolunk. A lépés jelzi a Fiat autói iránti egyre növekvő keresletet.

A Fiat és az olasz kormány képviselői szombaton találkoznak, ahol a nyugalmazott gépkocsi szerelők munkanélküli ellátásának bővítéséről és a korai nyugdíjazási tervekről fognak tárgyalni.
Nokia
A Nokia felmondott 200 dolgozójának és ezzel befejezte a leépítést a komáromi gyárban. A lépés a február 8-án bejelentett létszámleépítés része, melynek keretében három országban összesen 4 ezer dolgozójától válik meg a finn társaság 2012 év végéig.

A Nokia együttműködik a kenyai hatóságokkal a hamisított telefonok begyűjtésében. Jelenleg mintegy 2 millió darabra teszik az ilyen telefonok számát, amelyekből 70 kg aranyat és 700 kg ezüstöt lehetne kinyerni. Ugyan a hír pozitív, de túl nagy jelentősége nincs a Nokia árfolyamra nézve, még akkor sem, ha azt gondoljuk, hogy így 2 millió új vásárlója lesz a Nokiának (alacsonyabb minőségű és árú telefonok). A kinyerhető arany és ezüst mintegy 5,1 millió dollárt ér, amely részvényenként 0,1 centre rúg.
Banco Santander
A Banco Santander 500 millió dollár értékben tervez kibocsátani 3 éves kötvényeket. A kötvények a Moody’s hitelminősítőtől Baa2, míg az S&P-től BBB+ besorolást kaphatnak. Mindkettő befektetési kategóriának felel meg.
BNP Paribas
Letartoztatták a BNP Paribas egyik kereskedőjét, amiért kötvények szabálytalan értékesítésével szándékosan 4,6 millió dollár kárt okozott a bankcsoportnak.
Lufthansa
A Lufthansa 2013 májusában a frankfurti reptéren kezdi el tesztelni a TaxiBot nevű rendszert. A repülőgépek jelentős mennyiségű kerozint használnak fel, amíg a földön gurulnak. A Boeing 747 esetében ez akár 1 tonna is lehet egy átlagos 17 perces gurulási időszakra vetítve, ami akár 1.000 dollárba is kerülhet, ráadásul a jelenleg alkalmazott megoldások a mechanikai hiba lehetőségét is magukban rejtik. A TaxiBot nevű technológia erre a problémára jelentene megoldást, ugyanis működése során mindössze 20-30 liter üzemanyagot használ fel, ami lényegesen alacsonyabb költséget jelent. A megoldás jelentős költségmegtakarítást eredményezne, azonban pozitív árfolyamhatásra egyelőre nem számítunk, ám ha tömegesen bevezetésre kerül, akkor akár komoly eredménynövelő hatása is lehet. Egyelőre nem ismert az újítás beruházási költsége, s még az eredményei sem bizonyítottak, de siker esetén számításaink szerint, nulla CAPEX-et feltételezve 4 euró lenne az eredménynövő hatása.

A Lufthansa új logisztikai központot kíván létrehozni Frankfurtban. Az építkezés 2014-ben, míg az üzemeltetés 2018-ban kezdődik. Árfolyamhatással egyik hír sem jár.

A profit növelésének érdekében fapados légitársaságot alapít a Lufthansa. Az új leányvállalat már jövőre megkezdené a működését és az első évben 18 millió utassal számolnak. Valószínűleg egyes meglévő járatait rakná át az újonnan létrejött fapados légitársasághoz.
Daimler
A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes a jövő héten megrendezésre kerülő párizsi autószalonon mutathatja be a B osztály elektromos változatát. A hírnek árfolyamhatása nincs.
UniCredit
A nem teljesítő hitelek aránya tovább növekedett Olaszországban. Júliusban már a teljes állomány 5,7%-át tette ki szemben az előző hónapban mért 5%-kal. A belföldi betétállomány növekedni tudott (3,5%), azonban a külföldiek által elhelyezett betétállomány csökkent.
Siemens
A szakszervezet szerint a Siemens 220 főt bocsátana el svájci leányvállalatától. A lépés a már korábban bejelentett költségmegtakarítási intézkedések része, ezért árfolyamhatásra nem számítunk.
Infineon
Az Infinenon a termék gyártás irányából tovább lépne az üzleti megoldások szegmens felé. Ez nem azt jelenti, hogy ténylegesen belépnek a tanácsadói piacra, azt viszont igen, hogy ezentúl nem csak a processzorokat fogják legyártani és leszállítani, hanem a hozzá kötődő szolgáltatásokat is el fognak adni. „Akárcsak az Apple” mondta a cég vezérigazgatója. Azt is elmondta, hogy a cég helyzete most sokkal jobb, mint 2008-2009-ben. Így valószínűleg csak annyi fog történni, hogy befagyasztják a létszámot.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben