Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csendben készülődünk

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. szeptember 4.   09:08

Erste kommentár A magyar piac csendben készülődik valamire. Nevezetesen mintha erőt gyűjtene egy további emelkedéshez. A Richter és a MOL egyértelműen jól néz ki, ami olyan szempontból érthető, hogy az utóbbi...

Erste kommentár

A magyar piac csendben készülődik valamire. Nevezetesen mintha erőt gyűjtene egy további emelkedéshez. A Richter és a MOL egyértelműen jól néz ki, ami olyan szempontból érthető, hogy az utóbbi esetében elég erősek - erősebbek, mint tavaly - a finomítói marzsok, legalábbis, ami az augusztusi adatokat illeti (7,5 dollár per hordó). A Richter esetében pedig tovább lehet reménykedni az „amerikai Esmya” engedélyben. Ugyanakkor az OTP ugyan fundamentálisan jó és nem drága papír, de a technikai képe már nem olyan jó. Leesett a 20 és 30 napos mozgóátlagra, ahonnan nem igazán akar feltápászkodni. Vagyis vegyes a kép, egy kis pozitívummal. Ha az OTP-ben mégis jönne pozitív változás, az valószínűleg egyértelmű lökést adhatna a BUX indexnek a jelenleg ostrom alatt levő 37.500 pont környékén levő szint áttörésének. Abból pedig jöhetne egy további 3.000 pontos emelkedés. Ugyan kevesebb vizet zavar, de végre életjeleket mutat a Waberer’s. A rettenetes alulértékeltség meghozta a vevői aktivitást, amelynek köszönhetően az elmúlt napokban sokat emelkedett a részvény árfolyama, ráadásul nagy forgalommal. Azt gondoljuk, hogy a letörési szintig, azaz 3.200 forintig el kellene mennie az árfolyamnak. Különben még ott is olcsónak tekinthető a papír, ha hiszünk abban, hogy az idei két első negyedév tényleg csak egy átmeneti megingás volt. Egyre inkább úgy tűnik, hogy bejön a menedzsment várakozása. Növekszik a feszültség a fuvarozói piacon, ami előbb-utóbb a magasabb árak elfogadásához vezet, és a magasabb kihasználtságon keresztül helyre állhat a cég jövedelmezősége. Így az év második fele már jobb eredményt hozhat, hogy aztán jövőre a normál kerékvágásba térjenek vissza a dolgok.


A mai napon mind a DAX, mind a BUX index esetében emelkedésre számítunk.

Pihenő után felpörögnek az esmények a tengerentúlon

A munka ünnepe miatt zárva tartottak tegnap az amerikai piacok, ma azonban a megszokott módon folytatódik a kereskedés. A határidős indexek jelenleg enyhén pozitív tartományban vannak, 0,2-0,3%-os pluszokat láthatunk.


A mai napon az ISM feldolgozóipari indexe érkezik a tengerentúlról augusztusra, ami a Markit előzetes hasonló indexe alapján visszaesést mutathat majd a korábbi igen magas 58,1 pontról. A piaci konszenzus 57,6 pontot vár, ami kicsit optimista lehet annak függvényében, hogy a Markit indexe ennél komolyabb mértékű negatív meglepetést okozott. Az ISM adat mellett amerikai autóértékesítési adatok is érkeznek ma az USA-ból.


Mindezek mellett a Kanadával és Kínával való kereskedelmi tárgyalások felől érkező híreket érdemes figyelemmel követni. Trump gőzerővel dolgozik az ügyön, a tegnapi ünnepnapon több tervét is lemondta a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos fontos telefonok miatt.

Finomhangolt a japán jegybank

Vegyesen teljesítettek az ázsiai indexek. A Nikkei 0,1%-ot csökkent, míg a Hang Seng 0,6%-ot, a Shanghai index pedig 0,8%-ot emelkedett.


A japán jegybank finomhangolta eszközvásárlásainak lebonyolítását. Csökkentették az aukciók számát, ugyanakkor megnövelték a mennyiséget. Vagyis csak az ütemezés megváltoztatásáról van szó, nem pedig arról, hogy megkezdődött volna a monetáris szigorítás és az eszközvásárlási program visszafogása.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

A MOL augusztusi finomítói marzsai kiemelkedően jók, a petrolkémia enyhén visszaesett

A MOL augusztusban 7,5 dollár/hordó finomítói marzsot ért el, ami az év legmagasabb értéke és meghaladja a tavaly augusztust (7,0 dollár/hordó) és az előző hónapot (6,0 dollár/hordó). A petrolkémia viszont visszaesett: az augusztusi marzs 367 euró/tonna volt szemben a tavaly augusztusi 467 euró/tonnával és az előző hónap 389 euró/tonna értékével. A hír kedvező a részvényre nézve.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben