Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

EUR/USD: Nem biztos, hogy Draghi ki tudja énekelni a sajtot az euró szájából

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2018. január 24.   15:48

Továbbra is gyengülő pályán a dollár a főbb devizákkal szemben, ami mögött az - adóreform hatására várhatóan még...

Továbbra is gyengülő pályán a dollár a főbb devizákkal szemben, ami mögött az - adóreform hatására várhatóan még nagyobb mértékben megugró - amerikai államadósság hosszú távú finanszírozhatóságának kérdése áll. Az adósság növekedésével egy időben a Fed visszafogja állampapírvásárlásait. Idén a tervek szerint 250 milliárd dollárnyi kifutó amerikai állampapírállományt nem újít meg, ami 2019-re 360 milliárd dollárra emelkedhet. Eközben az adóreform hivatalos becslések szerint a következő 10 évben 1.000 milliárd dollárral növeli az amerikai államadósságot, ami anélkül is nagyjából 10.000 milliárd dollárral emelkedne az Amerikai Költségvetési Hivatal szerint. Ezzel 2027-re elérné a teljes GDP 90%-át a mostani, kicsivel 80% alatti szinttel szemben. Ez pedig nyugtalanítja a befektetőket, hogy milyen áron (hozamon) lesz meg a kellő kereslet a piac részéről, hogy kielégítse a megnövekedett finanszírozási igényt. Eközben az eurozónás konjunktúraindikátoroknak továbbra sem árt a magaslati levegő a ma megjelent német és eurozónás Markit indexek szerint. Az feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek a hegymenetet követően kisebb korrekciót mutattak, a szolgáltatóipari indexek azonban tovább emelkedtek. A momentum így továbbra is az eurónak kedvez, amit holnap Mario Draghi sajtótájékoztatójában próbálhat megtörni. A piac széles köre már számít erre, így valószínűleg nagy hatást nem tud majd gyakorolni az EUR/USD-re, ami rövidtávon 1,25-ig folytathatja az emelkedést. Ezt követően azonban eljöhet egy kisebb korrekció ideje, mivel a piaci várakozások az EKB kamatemelését illetően kissé előreszaladtak az utóbbi hetekben (40% esély a kamatemelésre 2018 végén).

Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás
 1.209 1.202 1.25
Véget érhet a Nike szenvedése?
ELEMZÉS

Véget érhet a Nike szenvedése?

Nehéz éveken van túl a világ legjelentősebb sportruházati...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben