Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megint áll a bál

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRMiró JózsefVezető elemző2024. március 4.   11:44

Habár az Nvidia áttörte a 2.000 milliárd dolláros kapitalizációjú állomhatárt, közben a NYCB körül megint állt a bál. Azon túlmenően, hogy a 2023-as eredményét csak később tudja közzétenni, mert lényeges gyengeségeket fedezett fel a belső...

Habár az Nvidia áttörte a 2.000 milliárd dolláros kapitalizációjú állomhatárt, közben a NYCB körül megint állt a bál. Azon túlmenően, hogy a 2023-as eredményét csak később tudja közzétenni, mert lényeges gyengeségeket fedezett fel a belső ellenőrzésben, leír 2,4 milliárd dollár goodwillt, s a vezérigazgatót is lecserélte. Ugyan a régi akvizíciók leírása nem jár készpénzmozgással, a részvényt mégis olyan szintre ütötték, amelyen 1996-ban fogott utoljára. A Fitch sem késlekedett és a hétvégén követte a Moody’s korábbi minősítésrontását, és junk kategóriába vágta a bank hitelminősítését. Ugyan a cég részvényeinek 25 százalékos zuhanása magával húzta a regionális bankindexet is, számos nagyobb ház elemzője hangsúlyozta, hogy az NYCB problémája egyedi, szóval nem kellene másokra hatnia. Na meg a leírásnak, ebben az esteben nincs készpénz-hatása a cégre. Így a Citi elemzője szerint a hír csak olaj a tűzre. A JPMorgan is azt emeli ki, hogy bevett gyakorlat a cégek esetében, hogy a nagy árfolyamcsökkenéseket kihasználják pl. leírásokra. Szóval most mindenki az új stratégiát várja az új vezértől. A kommentárok egyértelműen azt sugallják, hogy az elemzők nem, csak a piac lepődött meg a bejelentéseken.

Mindenesetre a piac felszín alatti volatilitását jól mutatja ez a két eset. Ha valami szép és jó, akkor abban nincs megállás felfelé. Most az Nvidia-ban, de korábban láthattuk ezt a Tesla-ban is. Aztán ha megbotlik valaki, akkor azt szétszedik darabokra. Miközben a goodwill leírást követően a tőke 7,9 milliárd dollár lehet, a NYCB részvényei 2,5 milliárdos kapitalizációval forognak most a tőzsdén. Vagyis egy büszke 32 százalékon. Pedig az idei eredményvárakozások szerint a tőkemegtérülés 5,9 százalék lehet, miközben a tőkeköltség 9,8 százalék a Bloomberg szerint. Ez alapján pedig inkább a tőke 60 százalékán kellene forogni a papírnak. Vagyis tényleg túlbüntetős-szagúnak tűnik a dolog.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
ALTEO: Új szerződés a MOL-lal
VÁLLALATELEMZÉS

ALTEO: Új szerződés a MOL-lal

Az ALTEO leányvállalata, az ECO-FIRST tízéves szerződést...

Egyre kevesebb gazda Németországban
AGRÁR SAROK

Egyre kevesebb gazda Németországban

Napjainkban, amikor a mezőgazdaság gazdálkodási körülményei alapjaiban és tartósan változnak meg, igen fontos mintákat találni az átalakulás...

2024. május 21.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben