Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem nagyon hatotta meg a befektetőket

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRMiró JózsefVezető elemző2024. február 13.   11:00

Az atlantai Fed elnöke szerint az első kamatcsökkentésre csak nyár elején lesz alkalom a munkaerőpiac erőssége miatt. Ez nem nagyon hatotta meg a piaci szereplőket, akik továbbra is a májusi kamatdöntő ülésre várják az első kamatcsökkentést, igaz, már csak 51 százalékos...

Az atlantai Fed elnöke szerint az első kamatcsökkentésre csak nyár elején lesz alkalom a munkaerőpiac erőssége miatt. Ez nem nagyon hatotta meg a piaci szereplőket, akik továbbra is a májusi kamatdöntő ülésre várják az első kamatcsökkentést, igaz, már csak 51 százalékos valószínűséggel, ez pénteken még 54 százalék volt. Szóval nem nagy a változás. Idén év végére továbbra is 4 és 4,25 százalék közé várja az alapkamatot a piac, a Fed minden szóbeli erőfeszítésének ellenére. Ugyanis Fed FOMC tagok, s maga Jerome Powell is többször hangoztatta, hogy szerinte a dotplot, amely 4,5-4,75 százalék közé várja az év végi kamatszintet, valószínűleg nem fog változni a közeljövőben.

Ma viszont fontos adat érkezik. Nagyot csökkenthetett januárban az infláció. 3,4 százalékról 2,9-re, amiben valószínűleg az üzemanyagárak jelentős szerepet fognak játszani. A maginfláció viszont, amire a Fed-nek igazán van ráhatása, „csak” 3,7 százalékra csökkenhet a decemberi 3,9 százalékról. Vagyis ezt érdemes nézni elsősorban. Különben a maginfláció az elmúlt három-négy hónapban 4 százalék körül stagnált. Szóval a várt 0,2 százalékpontos csökkenés is újból gyorsuló dezinflációt jelentene.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben