Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ismét utalt Brüsszel

KOMMENTÁR
KOMMENTÁRNagy AndrásRészvényelemző2024. január 3.   10:21

Ahhoz képest, hogy mennyire nehezen sikerült Magyarországnak elérnie az EU-s támogatások feloldását, a tényleges lehívás annál gördülékenyebben zajlik egyelőre. A decemberi megállapodást követően arra lehetett számítani, hogy az első tényleges...

Ahhoz képest, hogy mennyire nehezen sikerült Magyarországnak elérnie az EU-s támogatások feloldását, a tényleges lehívás annál gördülékenyebben zajlik egyelőre. A decemberi megállapodást követően arra lehetett számítani, hogy az első tényleges kifizetések csak februárban érkeznek, mivel az EU kihasználja a teljes, 60 napos fizetési határidőt. Ehhez képest 2023 végén 780 millió euró, a REPower EU előleg 85%-a már megérkezett, és tegnap is újabb 445 millió eurót utalt Brüsszel a magyar kormány számlájára a 2021-2027-es kohéziós támogatásokból. Az újabb átutalás olyan projektekhez kapcsolódik, melyeket korábban a magyar költségvetés már előfinanszírozott, így december végén, mikor megszületett a megállapodás a kohéziós támogatások egy részének feloldásáról, a magyar kormány egyből közel 800 millió eurónyi számlát nyújtott be. A maradék nagyjából 300 millió euró is várhatóan februárig meg fog érkezni, ezt követően azonban lassulhat az EU-s támogatások tényleges lehívása.

EU-s támogatások ide vagy oda, az EURHUF árfolyam gyakorlatilag meg sem mozdul. Hetek óta 380 körül oldalazik az árfolyam, és a többi régiós devizától sem vált el a forint árfolyama. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az EU támogatásoknak ne lenne hatása, csak éppen nem a forintra, hanem más piacra hatnak. A magyar hozamok például látványosan estek, melyben több egyéb tényező mellett az európai uniós támogatások is szerepet játszanak. Az egy éves magyar állampapírok hozama például december eleje óta már 150 bázisponttal 6,6%-ra csökkent, és a 10 éves magyar állampapírok kockázati felára is visszatért a hosszútávú átlagos 400 bázispontos értékre az azonos futamidejű német állampapírokhoz képest.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben