Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vártnak megfelelő eredmény a Magyar Telekomtól

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. november 9.   10:07

A Magyar Telekom harmadik negyedéves számai nagyjából összhangban voltak a konszenzussal és az Erste várakozásaival is. A cég megerősítette az idei évre vonatkozó célszámait. A bevétel 13,3%-kal 216,2 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához...

A Magyar Telekom harmadik negyedéves számai nagyjából összhangban voltak a konszenzussal és az Erste várakozásaival is. A cég megerősítette az idei évre vonatkozó célszámait.

A bevétel 13,3%-kal 216,2 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest, elsősorban a magasabb mobil és vezetékes szélessávú bevételek miatt. Az árbevételt pozitívan befolyásolta a Magyarországon bevezetett inflációkövető díjkorrekció.

Magyarországon a vegyes mobil, egy felhasználó jutó átlagos árbevétel 15,6%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A mobil előfizetők száma 78 ezerrel, a száloptikás előfizetők száma 29 ezerrel nőtt negyedéves szinten. Az MTel saját vezetékes hálózatának 80%-ában elérhető a gigabites sebességű hálózat. A vegyes vezetékes szélessávú, egy felhasználóra jutó átlagos bevétel 20,5%-kal nőtt, míg az átlagos TV árbevétel 12,3%-kal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az EBITDA 23,4%-kal 80,5 milliárd forintra nőtt, az EBITDA marzs pedig 310 bázisponttal 37,2%-ra emelkedett. A főként az energiához kapcsolódó magasabb közvetett költségeket Magyarországon bőven ellensúlyozta az árindexálás pozitív hatása. Ezen túlmenően a működési eredményt támogatta az is, hogy Észak-Macedóniában a tavalyi harmadik negyedévben magasak voltak az energiaköltségek.

Az adózott eredmény 34,5%-kal 23,0 milliárd forintra nőtt éves összevetésben, ami a jobb működési eredménynek köszönhető, bár az alacsonyabb pénzügyi eredmény rontott az összképen. A korrigált nettó eredmény 30,0 milliárd forint volt.

A spektrumlicencek nélkül számított kilenc havi CAPEX AL 12,2%-kal, 72,8 milliárd forintra csökkent az előző év azonos időszakához képest, a magyarországi és észak-macedóniai alacsonyabb hálózati beruházások miatt. A magyar mobilhálózat-korszerűsítési terv 75%-a megvalósult. A kilenc havi FCF a spektrumlicencek nélkül 4,3 milliárd forinttal alacsonyabb, 48,6 milliárd forint volt, a különadó fizetési ütemterv eltérése miatt. A nettó adósság/EBITDA 1,7x volt az időszak végén.

A Magyar Telekom megerősítette a 2023-as célszámait. A bevétel és az EBITDAaL éves szinten 10-15%-kal nőhet, a 2023-as korrigált nettó bevétel kétszámjegyű növekedést mutathat, a spektrumengedélyek nélküli FCF pedig 60 milliárd forint körül lesz várhatóan.

Véleményünk: A főbb trendek a harmadik negyedévben is stabilak maradtak, és az árindexálás pozitív hatása egyértelműen megmutatkozott az eredményeken. A kilenc havi teljesítmény arra utal, hogy az MTel az idei iránymutatás felső élét célozza meg bevétel és EBITDA tekintetében is. Az eredmény megfelelt a vártnak. Semleges piaci reakcióra számítunk.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben