Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Rendben van?

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAIMiró JózsefVezető elemző2023. június 21.   11:37

Erste kommentár Ahhoz képest, hogy milyen pánikot okozott a forint piacán a múlt heti – nem igazán indokolt – fölgáz áremelkedés, a jegybanki kamatdöntést jól viselte a magyar fizetőeszköz. Persze ehhez az...

Erste kommentár

Ahhoz képest, hogy milyen pánikot okozott a forint piacán a múlt heti – nem igazán indokolt – fölgáz áremelkedés, a jegybanki kamatdöntést jól viselte a magyar fizetőeszköz. Persze ehhez az is kellett, hogy minden a várakozásoknak megfelelően történjen. S így is lett! Az egynapos gyorsbetét kamata pontosan 16 százalék lett, s arra lehet számítani, hogy a következő hónapban is 100 bázisponttal csökken, hacsak nem történik valami nagyon nem várt dolog a világban. Mindenesetre az MNB megerősítette azt az általános képet, hogy az elkövetkező hónapokban gyors infláció csökkenés várható. Sőt, most már inkább lefelé mutató kockázatok vannak az inflációban az MNB alelnöke, Virág Barnabás szerint. Ez még inkább ráerősít arra a képre, hogy év végére egyszámjegyű lesz az infláció. Ugyanakkor a jövő évi adóemelések megtörik majd a csökkenés lendületét, s ezért az infláció kicsit, mintegy 0,5% százalékponttal magasabban alakulhat 2024-ben, de 2025-re visszatérhet a normális kerékvágásba. Szóval igazándiból nincs is itt semmi néznivaló, a forint is játssza a korábbi kottát, döntés után erősödik.


Mindeközben a Deutsche Bank részvénystratégája azon spekulál, hogy kellene-e félniük a részvénybefektetőknek. Ugyanis az amerikai részvénypiacon a pozicionáltság az elmúlt hetekben átbillent az átlagoson, és most már inkább túlsúlyosak részvényekből a piaci szereplők. Igaz, ez a túlsúly még nem veszélyes, hiszen 64 százalékon áll, s igazándiból 75 százalék környékén kell elkezdeni aggódni. Mindenesetre az elmúlt hetekben a több mint egy évig tartó alulsúlyozás eltűnt, s négyheti emelkedés után – bizonyos kritériumok szerint – visszatért a bikapiac. Szerintünk meg már régebben, április elején bekövetkezett ez. Mindenestre a pozicionáltság, a részvénysúly emelkedése a portfóliókban csak egy darabig pozitív tényező. Hiszen ha elég magasra emelkedik, akkor „elfogynak” a vevők, s az általában nem jelent jót a további mozgás szempontjából. Mindenesetre most még nem tartunk itt. Sőt, ahhoz képest, hogy a DAX továbbra is csúcs-közelben van, technikailag nem túlvett az index. Ez a kettőt előre, egyet hátra jellegű óvatos haladásnak köszönhető.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
20 éve az Európai Unióban – Magyarország két évtizedes tagságának mérlege
WEBINÁRIUM

20 éve az Európai Unióban – Magyarország két évtizedes tagságának mérlege

A két évtizedes tagság mérlege 20 év távlatában: meddig jutottunk?

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben