Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

BEFEKTETÉS

Felminősítettük a MOL-t

BEFEKTETÉS
BEFEKTETÉSPletser TamásOlaj- és gázipari elemző2023. március 28.   11:16

2.950 forintra emeltük a MOL célárát.

Legújabb olaj- és gázipari szektor elemzésünkben Tartásról Felhalmozásra minősítettük fel a MOL-t, az új 12-havi célárat pedig 2.950 forintban határoztuk meg a korábbi 2.860 forint után.

A MOL továbbra is erős környezetben működik, a cég magas finomítói marzsokkal és szénhidrogén árakkal szembesül. A 2023-as év várhatóan gyengébb lesz, mint a minden szempontból kimagasló 2022-es esztendő volt. Összességében így is 3 milliárd dollár feletti tisztított, CCS-hatással korrigált EBITDA nyereséget várunk a tavalyi 4,7 milliárd dollárral szemben.

90 dollár/hordó Brent kőolaj és 90 euró/MWh TTF azonnali gázárral számolunk 2023-ra. A tavalyi évvel szemben idén magasabb az adószint, főleg az Ural/Brent különbségre Magyarországon kivetett 95%-os adó jelent komoly érvágást, viszont 2022. december 7-étől megszűnt az üzemanyagár befagyasztás.

Az orosz olajról való leválás jelenti jelenleg a cég számára a legnagyobb kockázatot, mivel a horvát Janaf-fal csak idén március végéig van megállapodás a szállítási volumenekről és árakról.

A MOL osztalékfizetése elérheti a részvényenkénti 400 forintot (150 forint normál és 250 forint rendkívüli osztalék) a tavalyi sikeres év után, ami 16%-os osztalékhozamot jelent. A három kormány-közeli alapítvány megléte erősíti az osztalék kifizetés esélyét.

Kereskedjen
online,
akár díjmentes valós idejű
amerikai adatszolgáltatással.
Részletek
Kereskedjen online, akár díjmentes valós idejűamerikai adatszolgáltatással. Részletek

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben