Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Egyelőre külön készülnek a tagországok a télre

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. szeptember 16.   09:00

Előre mennek A francia miniszterelnök megkérte a lakosságot, a vállalatokat és az állami szektort is, hogy próbálják meg 10%-kal csökkenteni áramfelhasználásukat a tavalyi évhez képest. Ezzel...

Előre mennek

A francia miniszterelnök megkérte a lakosságot, a vállalatokat és az állami szektort is, hogy próbálják meg 10%-kal csökkenteni áramfelhasználásukat a tavalyi évhez képest. Ezzel lényegében csak előre hozták annak a vállalásnak a bejelentését, amit az EU várhatóan kérni fog az összes tagországtól. Németországban pedig bemutatták az új digitális platformot, melyen arról lehet tájékozódni, hogy vészhelyzetben milyen sorrendben szüneteltetik a vállalatok gázellátását.


A spanyol jegybankár, Luis de Giundos szerint is további jegybanki szigorításra van szükség az EKB részéről az infláció megfékezése érdekében.


Augusztusban 3,4%-kal emelkedtek az európai új autó eladások, ezzel egy 13 hónapja tartó negatív trend tört meg. A Mercedes 16%-kal, a Stellantis 11%-kal, a Volkswagen csoport 6%-kal, a BMW pedig 3,4%-kal tudta növelni eladásait. A Renault-nál viszont 5,1%-os visszaesés volt tapasztalható.

Válaszút előtt az S&P 500?

Épphogy csak 3.900 pont felett zárta a tegnapi kereskedést az S&P 500 index, miután 1,1%-ot csökkent 3.901,35-ig. A Nasdaq nagyobb mértékben, 1,4%-kal került lejjebb. A kétéves államkötvény hozama ismét jelentősen, 8 bázisponttal emelkedett, így az már 3,87%, miközben 10 éves „társa” csak 1 bázisponttal nőtt és 3,47%-on áll. A kereskedés nem volt különösebben izgalmas, bár az Adobe nagy csalódást okozott, az S&P 500 index tekintetében a mai, hetet záró „műszak” sorsdöntő lehet, hogy merre indul a 3.900-as vízválasztó szintről.


Jeffrey Gundlach, a DoubleLine Capital befektetési vállalat alapítója az Egyesült Államok adósságtól való függését, valamint a folyamatos kormányzati stimulusokat bírálta, melyek szerinte lassítják a gazdaságot. Véleménye szerint az ország a recesszió küszöbén áll, a Fed pedig „túl fog lőni a célon” és túlságosan visszalassítja a gazdasági mechanizmusokat.

Élénkülni kezdett a kínai gazdaság

Augusztusban 4,2%-kal nőtt éves összevetésben az ipari termelésKínában, miközben az elemzők arra számítottak, hogy nem lesz változás a júliusi 3,8%-os értékhez képest. Az ipari termelés így már negyedik hónapja növekszik, és egyre gyorsul, miután a közelmúltbeli covid-hullám tetőzésén túl van az ország. A feldolgozóiparon belül legnagyobb mértékben a gépjárműipar és a villamosenergia- és hőtermelés nőtt.


A kínai kiskereskedelem 5,4%-kal nőtt éves szinten a múlt hónapban, ami meghaladta a 3,5%-os piaci várakozást, és a júliusi 2,7%-os növekedést is, mivel a fogyasztás erősödött a covid-korlátozások enyhítését követően. Az eladások növekedését a gépjárművek és az olajtermékek vezették.


A munkanélküliségi ráta 5,4%-ról 5,3%-ra csökkent augusztusban Kínában.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a fő amerikai és európai határidős indexek is.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben