Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ismét kilőttek az európai energiaárak

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. július 27.   09:38

Rontotta az S&P az olasz kilátásokat Jelentősen megugrottak az európai energiaárak arra, hogy Oroszország csökkentette az Északi-áramlaton a gázszállítást. A holland tőzsdei gázárak 200 EUR/MWh fölé...

Rontotta az S&P az olasz kilátásokat

Jelentősen megugrottak az európai energiaárak arra, hogy Oroszország csökkentette az Északi-áramlaton a gázszállítást. A holland tőzsdei gázárak 200 EUR/MWh fölé emelkedtek. Ennek hatására csúcsra ugrott Németországban és Franciaországban is az áram ára is, de a jövő évi leszállítású szénárak is új csúcsot értek el.

Reagált az S&P hitelminősítő Mario Draghi lemondására. Az eddigi stabil kilátást negatívra rontották, ugyanakkor továbbra is fenntartották az eddigi BBB hitelminősítést.

Az EU-ban tegnap megszavazták az önkéntes 15%-os gázfelhasználás csökkentési célt. Egyedül Magyarország szavazott a javaslat ellen.

Megkezdődött a tényleges együttműködés Ukrajna-Oroszország-Törökország és az ENSZ között melynek vélja az ukrán mezőgazdasági termékek eljuttatása a világpiacra. Az első szállítmányok várhatóan egy héten belül indulhatnak útnak az ukrán kikötőkből és év végéig 25 millió tonna terményt értékesíthetnek ezen a csatornán keresztül.

A műsorvezető rosszulléte miatt megszakadt a brit miniszterelnök jelöltek tegnapi televíziós vitája.

Derűs hangulatban a mai kamatdöntés előtt

Nagyot mennek a tegnap esti jelentések után az amerikai határidős indexek. Az S&P 500 közel egy százalékkal kereskedik feljebb, mint a záróérték, míg a tech-nehéz Nasdaq a Microsoft optimista előrejelzése és az Alphabet stabil számai következtében közel 1,5%-kal értékelődött fel. A mai esti Fed kamatdöntés előtti várakozás határozza meg leginkább a piacon uralkodó hangulatot. A kamatdöntés eredménye szinte bizonyosan 75 bázispont lesz, így jelenleg a befektetőket jobban izgatja a Fed előrejelzése, illetve iránymutatása a kamatpálya jövőbeni alakulásával kapcsolatban. A június és júliusi ülés összesen 150 bázispontos emelése 1980 óta nem látott mértékű lenne, míg a piaci árazások összesen, a maival együtt 150 bázispont emelést becsülnek az idei év végéig a Fed-től.


Joe Biden holnap fog egyeztetni Hszi Csin-ping, kínai elnökkel. A beszélgetésre az amerikai-kínai kapcsolat egy nehéz szakaszában kerül sor, előfordulhat, hogy Nancy Pelosi Tajvanra látogat a következő hónapban.


Akár hónapokkal meghosszabbíthatja a diákhitelek törlesztésének felfüggesztését Biden elnök, valamint fejenként akár 10 000 dollár adósságot is elengedhet a tartozásból. Az elnök Covid-tünetei szinte teljesen megszűntek.

Kis mértékben nőtt a kínai ipari profit

A kínai ipari cégek által elért nyereség 1%-kal, 42,70 ezer milliárd jüanra nőtt az első félévben, a COVID-19 korlátozások újbóli bevezetése közepette. Az állami tulajdonú ipari cégek profitja 10,2%-kal nőtt, míg a magánszektoré 3,3%-kal csökkent. A nyereség emelkedett a szénbányászat (157,1%) és a kőolaj és földgáz (126%) iparágakban, míg csökkent a vasfémkohászat és -gyártás (-68,7%) és az autóipar (-25,5%) területén.


A kínai bankok rekordösszegű hiteleket nyújtanak egymásnak, még akkor is, ha a hozamok csökkennek, ahelyett, hogy a gazdaság más szereplőit finanszíroznák, ami rámutat a monetáris politika korlátaira a gazdaság élénkítése terén. A napi egynapos repóügyletek megközelítik a rekordot jelentő 6,1 billió jüant (902 milliárd dollár), miközben a hitelfelvételi költségek ebben a hónapban 95 bázisponttal 1% alá csökkentek, 2021 januárja óta először.


Ausztráliában az infláció 2022 második negyedévében 6,1%-ra emelkedett az első negyedévi 5,1%-ról, így kissé elmaradt a 6,3%-os piaci előrejelzésektől. Ez volt a legmagasabb érték 2001 második negyedéve óta, ami főként az élelmiszerárak valamint az üzemanyag- és a lakásárak emelkedésének tudható be. Negyedéves alapon a fogyasztói árak 1,8%-kal emelkedtek a második negyedévben, szemben az 1,9%-os konszenzussal. A maginfláció 4,9%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, ami a jócskán meghaladta az ausztrál jegybank 2% és 3% közötti célját.

Határidős indexek

A pozitív tartományban vannak a határidős indexek ma reggeli elmozdulásai.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben