Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PODCAST

1970 óta nem produkáltak ilyen rossz első félévet az amerikai részvénypiacok

PODCAST
PODCAST2022. július 14.   13:31

Az inflációs fordulat bekövetkezhet az év második félévben. Miró József, az Erste stratégája szerint mérséklődhet az energiaárak növekedési üteme. Szerinte csírájában láthatóak már a tőzsdei piaci fordulatok jelei is. A beinduló kamatemelések csökkentik a cégek cash-flowját, mert növekednek a tőkeköltségek. Most nemcsak inflációs, hanem a recessziós félelmek miatt stagflációs kockázatok is vannak.

A teljes beszélgetést itt hallgathatják meg. Miró Józseffel, az Erste Befektetési Zrt. stratégájával Pallag Róbert és Vörös Benedek beszélgetett a Prémiumkategóriában.

„A januári kamatcsúcs után az első félév után akár kamatcsökkentések is jöhetnek a FED-től, ami nagy változás azután, hogy korábban ezt csak 2024-re várták” – értékelt Miró József. Az Erste stratégája szerint Kína azért tudta eddig elkerülni az inflációt, mert a koronavírus lezárások miatt a lakossági kereslet is sérült. „Azért tudtak jobban teljesíteni a kínai indexek, mert tartósan alulértékelt a piac, de azért óvatos lennék, mert továbbra is ott van a zéró COVID-politika, és azzal nem tudjuk, hogy mi lesz. Most vonták vissza a kötelező oltást. Ezért nem tudjuk, hogy mi lesz a betegség lefutása az ázsiai országban” – elemezte a távol-keleti helyzetet Miró József.

A hazai állampapírhozamok drasztikusan emelkedtek. Az 5 éven túli papíroknál 8,5 – 9,5 százalék között lehet kötvényeket venni. Az Erste stratégája szerint látszik a magyar hozamgörbében is egy hullám, mint az amerikai kötvényeknél. „Az elmúlt napok eseményei is azt mutatják, hogy lesznek még kamatemelések a Magyar Nemzeti Bank részéről, ezért még óvatos lennék itt a bevásárlással” – mondta Miró József. Bízik abban a szakértő, hogy lesz megállapodás az uniós pénzekről a magyar kormány és az Európai Bizottság között. Ha ez megtörténik, akkor relatíve olcsónak számít például most az OTP részvénye. „Nem arról van szó, hogy 2008-ban vagyunk, nem annyira rosszak a magyar gazdaság fundamentumai. Arról van szó, hogy sok forint ment ki a piacra, ami most dolgozik. A Magyar Nemzeti Bank óvatosan mer csak kamatot emelni” – elemezte a forint árfolyamának ingadozását a szakértő.

A beszélgetésben még szóba került az, hogy:

Eurólikviditás hiány van a magyar pénzpiacon

Jó beszállási lehetőségek vannak a magyar részvénypiacon

A forint világszerte az egyik leggyengébben teljesítő deviza

Más pályán mozog a lengyel és a cseh gazdaság, ezért teljesítenek jobban a helyi devizák a forinthoz képest

A Waberer’s részvényesek valószínűleg elfogadják a kivásárlási ajánlatot

Az erstemarket.hu a Reggeli Monitor, a Trend FM reggeli hírműsorának kiemelt szakmai támogatója.

Szakértőink rendszeresen tájékoztatják a hallgatókat a legfontosabb gazdasági és piaci eseményekről és információkról, a folyamatok hátteréről, hogy megalapozottabb befektetési döntéseket hozhassanak.

Ez a podcast a műsor vágott, szerkesztett változata.

A podcastban foglaltak kizárólag az előadó személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

 

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben