Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

2023 végéig hétszer emelhet az EKB

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2022. április 26.   09:06

A harmadik negyedév elejére kifuthat az eszközvásárlási program A Goldman véleménye szerint idén három, jövőre pedig négy alkalommal emelheti meg 25-25 bázisponttal az alapkamatot az EKB. Az eszközvásárlási program...

A harmadik negyedév elejére kifuthat az eszközvásárlási program

A Goldman véleménye szerint idén három, jövőre pedig négy alkalommal emelheti meg 25-25 bázisponttal az alapkamatot az EKB. Az eszközvásárlási program befejezésének bejelentését júniusra, a tényleges befejezést pedig a harmadik negyedév elejére várják. A Goldman véleménye alapvetően egybecseng a szélesebb körű piaci várakozásokkal. Ezzel a jelenlegi -50 bázispontról 1,25%-ra emelkedne az EKB betéti kamata jövő év végére.

Áremelés várható a kisvállalkozóktól

Az amerikai kisvállalkozások több, mint kétharmada tervez árat emelni az elkövetkező három hónapban, negyven százalékuk pedig kétszámjegyű emelést szeretne százalékban kifejezve. A kisebb cégek így tudják felvenni a versenyt a növekvő költségekkel szemben, ezzel együtt a Független Vállalkozások Nemzeti Szövetségének (NFIB) tanulmánya azt vetíti előre, hogy nem nagyon fog csökkenni az inflációs nyomás az Egyesült Államokban. Az NFIB indexe 93,2 pontra esett a februári 95,7-ről (a mérés átlagos értéke 98 pont volt).

Kína ismét ígéretet tett a gazdaság támogatására

Kína újabb kísérletet tett arra, hogy megnyugtassa a befektetőket. A központi bank a gazdaság támogatását, a kisvállalkozások célzott finanszírozását és a technológiai cégekkel szembeni fokozott szigor enyhítését ígérte. A kínai jegybank "fokozni fogja a prudens monetáris politika által a reálgazdaságnak nyújtott támogatást, különösen a járvány által súlyosan érintett iparágak és kisvállalkozások számára" — áll a kedden kiadott közleményben. A bank közölte, hogy elősegíti a pénzügyi piacok egészséges és stabil fejlődését, és jó monetáris és pénzügyi környezetet biztosít. Megismételte, hogy bőséges likviditást biztosít. A hír hatására a részvények emelkedtek, a jüan pedig erősödni kezdett.


Dél-Korea gazdasága az elmúlt negyedévben 0,7%-kal bővült az előző időszakhoz képest, ami lassulás a korábbi 1,2%-ról, mivel az omikron hullám és a nyersanyagárak szárnyalása elszívta a lendületet. A konszenzus 0,6%-os növekedést várt. Az éves szintű GDP növekedés 3,1% volt a várt 3,0%-kal szemben, ez szintén lassulást jelent a 2021 negyedik negyedévi 4,2%-hoz képest.


A japán munkanélküliségi ráta 2022 márciusában egyéves mélypontra, 2,6%-ra csökkent. Ezzel alacsonyabb lett a februárban közölt 2,7%-nál, ami egyben a márciusi előrejelzés is volt. Az egy álláskeresőre jutó munkahelyek száma 1,22 volt, ami kétéves csúcsnak számít.

Határidős piacok

A fő amerikai határidős indexek mínuszban, az európaiak pluszban voltak ma reggel.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Hol késik a Fed kamatvágás?
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben