Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nincs megállás

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2022. január 18.   10:27

Erste kommentár Tovább emelkednek a hozamok és a kamatemelési várakozások. Ma a kétéves amerikai hozamszint 2020 márciusa óta előszőr átlépte a bűvös 1 százalékot, s a piaci szereplők már 27...

Erste kommentár

Tovább emelkednek a hozamok és a kamatemelési várakozások. Ma a kétéves amerikai hozamszint 2020 márciusa óta előszőr átlépte a bűvös 1 százalékot, s a piaci szereplők már 27 bázispontos kamatemelést áraznak márciusra, ami persze jelenleg még nagy valószínűségű 25 bázispontos kamatemelést jelent, de jól mutatja az irányt. Az elkövetkező hónapok adatainak fényében ez akár az 50 bázispontra is felkúszhat. Most már általános piaci vélekedéssé vált az idei négy kamatemelés (összesen 1 százalékpont), amit a minap még csak a Goldman elemzői lebegtettek be. Ez a „mém” elég gyorsan végigfutott a piacon. Sokkal gyorsabban, mint máskor szokott. Ez pedig azt jelenti, hogy a piac nagyon is vevő az ilyen gondolatokra. Igen ám, de ezek nem tesznek jót a részvénypiacoknak, s ezt látjuk ma reggel is. Az általános piaci hangulat megint negatívba fordult.


A DAX jelentősebbet csökken a tegnapi kis emelkedést követően. A BUX esése pedig közelíti a tegnapi emelkedés mértékét.

Amerika ismét kinyit és folytatódik a negyedéves jelentési szezon

Ázsiában vegyesen teljesítenek az indexek. A Nikkei 225 0,3%-os mínuszban, míg a Shanghai Composite 0,8%-os, a Hang Seng pedig 0,5%-os pluszban áll.


Európa kiemelkedően teljesített tegnap, hiszen az Euro Stoxx 50 0,7%-kal, a FTSE 100 0,9%-kal, a francia CAC 40 0,8%-kal, míg a német DAX index 0,3%-kal emelkedett.


Amerika tegnap zárva tartott ünnep miatt, viszont ma már újraindul a kereskedés. A határidős indexek alapján csökkenés várható.

A Pfizer szerint már tavasszal normalizálódhat a vírushelyzet

A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla úgy gondolja, hogy akár már tavasszal normalizálódhat a vírushelyzet és két év pandémiás időszak után végre visszatérhetünk a megszokott életünkhöz, hiszen minden eszköz adott, hogy legyőzzük a vírust.

Továbbgyűrűzik a kínai ingatlanfejlesztői válság

A kínai Agile Group ingatlanfejlesztő besorolását is a befektetésre nem ajánlott kategóriába rontotta az S&P. A hitelminősítő a lépést a gyenge készpénz állománnyal, a hatalmas kifizetendő adóssággal, illetve az újrafinanszírozás nehézségeivel indokolta.


Hétfőn a Country Garden Holdings Co., az eladásokat tekintve a legnagyobb kínai ingatlanfejlesztő kötvényei zuhantak be, egyes papírjaiért mindössze 62 centet fizettek, míg a részvények árfolyama ötéves mélypontra esett.

Nincs mozgás a régiós devizáknál

Sem a forint, sem a többi régiós deviza árfolyama nem változott a héten különösebb mértékben az euróval szemben. A múlt hét végén látott esés után stabil maradt az EURHUF kurzus, ma reggel 356,7 forintba került egy euró. A héten az MNB csütörtöki egyhetes betéti tendere hozhat jelentősebb változást a forint keresletét illetően.

Újra 1,14 alatt az EURUSD

Folytatja korrekcióját az EURUSD a múlt heti nagyon magas inflációs adatokra való reakciót követően, ami egészen 1,148-ig juttatta a devizapár árfolyamát. Ma reggelre már 1,14 alá, 1,139-ig erősödött az amerikai fizetőeszköz. Az amerikai hozamok, főként a rövid hozamok emelkedése erősíti a dollárt az euróval szemben.

2014 óta nem volt ilyen drága a Brent olaj

Folytatja idei száguldását a fekete arany, a WTI hordónkénti ára ma reggel már 85,6 dollár volt, míg a Brent elérte a 88 dolláros szintet is, ami 2014 óta nem fordult elő. Mindamellett hogy az omikron variáns okozta pánikhangulat enyhülni látszik, növelve az olaj keresleti várakozásokat, kínálati oldalon fennakadások nehezítik a kitermelést. Az olajfogyasztást a Kínában egyre inkább terjedő vírus, valamint a lezárások átmenetileg letörhetik, azonban hosszútávon jelentős keresletnövekedéssel kalkulálnak az olajpiaci elemzők. Az OPEC országok kitermelését az Arab-félszigeten lévő fegyveres zavargások vetették vissza. A jemeni húszi lázadók dróntámadást intéztek az Egyesült Arab Emirátusok ellen, ami káoszt okozott a fővárosban, Abu-Dzabiban.

Emelkedő kötvényhozam és infláció fogja közre az arany árfolyamát

2020 óta a legmagasabb szintjére, 1,83%-ra szökött a 10 éves amerikai kötvényhozam, míg a márciusi Fed kamatemelés egyre biztosabbnak látszik, sőt, egy határozott, 50 bázispontos változtatás sem zárható ki. Mindez lefelé nyomja az arany árát, azonban a továbbra is nagyon magas dollárinflációs környezet növeli a nemesfém iránti keresletet. Ma reggel 1815 dollárt kell fizetni egy uncia aranyért, ami az árfolyamot tekintve stagnálást jelent. Dr. Fauci, a Fehér Ház egészségügyi főtanácsadója szerint még korai kijelenteni, hogy az omikron variánssal vége van a járványnak, ez növelheti a menekülő eszköz népszerűségét a befektetők körében.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben