Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csúcsok és várakozás

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. szeptember 3.   10:27

Erste kommentár Új csúcson zárt megint az S&P500 és a Nasdaq is. A Dow Jones ilyen értelemben továbbra sem tud felzárkózni, pedig tegnap például az olaj részvények és az olajtársaságoknak...

Erste kommentár

Új csúcson zárt megint az S&P500 és a Nasdaq is. A Dow Jones ilyen értelemben továbbra sem tud felzárkózni, pedig tegnap például az olaj részvények és az olajtársaságoknak beszállító vállalatok, azaz a ciklikus részvények húzták az S&P500 indexet, a lokális csúcsok felé törő olajáraknak köszönhetően. Ugyanakkor ezek halovány új csúcsok, mint ahogy azt megszokhattuk mostanában. Hiszen mindenki az EKB jövő heti, majd a Fed hó végi ülésére figyel, ahol a monetáris tanácstagok várhatóan a mennyiségi lazítások csökkentéséről döntenek majd. Ehhez pedig fontos adatok érkeznek a mai napon a munkaerőpiacról. Ha erősek lesznek a számok, az növeli a monetáris szigorítás valószínűségét, míg a gyengébbek csökkentik azt. A likviditásban fürdés pedig a piacok kedvenc tevékenysége. Azaz a javulás ebben az esteben valószínűleg nem lesz a piacok kedvence, annak ellenére sem, hogy a gazdaság szempontjából alapvetően pozitív fejlemény, hiszen még távol vagyunk a teljes foglalkoztatottságtól, azaz a javuló adat nem feltétlenül jelenti a bérfeszültségek növekedését és így a cégek jövedelmezőségének romlását. Ugyanakkor speciális helyzetben is vagyunk, hiszen mégis van bérfeszültség, amit a nagyon nagyvonalú amerikai fiskális politika okoz, a nagyarányú munkanélküliségi támogatásokkal. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a járvány terjedése is visszafogja a munkavállalók munkavállalási kedvét. Azaz a kép sokkal komplexebb, mint gondolnánk. Éppen ezért lehet nagyobb jelentősége egy szignifikáns javulásnak a munkaerőpiacon.


Az adatokat oldalazással várják az európai piacok, míg az amerikai határidők optimisták. A DAX kicsi elmozdulást mutat reggel, ahogy a BUX is.

Joe Manchin továbbra sem támogatja Biden családtámogatási csomagját

Tovább folytatódik a pozitív hangulat az amerikai részvénypiacon. A Dow Jones 0,4%-ot, az S&P 500 0,3%-ot, a Nasdaq Composite pedig 0,1%-ot emelkedett.


A Wall Street Journal-ban írt cikkében Joe Manchin, Nyugat-Virginia demokrata szenátora arra szólítja fel a demokrata vezetőséget, hogy Biden 3.500 milliárdos csomagjának sürgős elfogadása helyett inkább tartsanak szünetet, és gondolják át, hogy a mostani robosztus növekedés és erős inflációs nyomások közepette milyen kockázatokat jelentene a gazdaság számára a csomag elfogadása. Véleménye szerint minél többet költ az állam most, annál szűkebb lesz a mozgástere a jövőben az esetleges recesszió elleni fellépésre.


Fontos napnak nézünk elébe, hiszen ma jönnek ki a foglalkoztatottsági adatok, amitől nagyban függ majd a Federal Reserve eszközvásárlásának az alakulása. Ha az adatok jobbak lesznek a vártnál, akkor a Fed akár már a szeptemberi ülésen is bejelentheti, hogy csökkenti a jelenlegi havi 120 milliárd dolláros eszközvásárlási programot. Ha viszont rosszabbak lesznek az adatok, akkor a Fed még várhat a szigorítás (tapering) megkezdésével, hiszen az azt jelenti, hogy a delta variáns még mindig félelemben tartja a gazdaságot. Természetesen ez a részvénypiacokra is kihatással lehet. Ha később kezdik, akkor esni fognak a kötvényhozamok, ami egy eltolódást jelenthet a kis kapitalizációjú és a ciklikus papíroktól vissza a technológiai és védekezési papírok felé, és esetlegesen a teljes piac korrekcióját jelentheti.

Suga nem indul újra, örül a piac

Ázsiában a piacok vegyesen teljesítenek. Japánban a Nikkei 225 közel 2%-ot ugrott, arra a hírre, hogy a jelenlegi miniszterelnök, Yoshihide Suga kijelentette, nem indul a következő választásokon. Suga elfogadottsága csökkent az elmúlt időszakban, hiszen többen úgy gondolják, hogy rosszul kezeli a vírus okozta helyzetet, és az olimpiát se kellett volna megtartani, hiszen Tokióban még mindig érvényben van a korábban elrendelt szükségállapot. A kínai börzéken viszont esés látható. A Shanghai index 0,2%-ot esik, míg a Hang Seng technológiai index 0,7%-os mínuszban van.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Richter: Kínában nem dobják piacra a cariprazine-t

A Richter PR igazgatója a Világgazdaságnak elmondta, hogy miután júniusban Japánra és Tajvanra is kiterjesztették a cariprazine forgalmazási jogait, a Richter nem tervezi a továbblépést Kínába. Ennek az az oka, hogy a jóváhagyási folyamat és a potenciális jövedelem arány nem elég vonzó. A lépésnek nincs hatása az értékelésre, mivel az ilyen típusú gyógyszerek értékesítése az USA-n kívül nagyságrendekkel kisebb, egyértelműen az USA az antipszichotikumok messze legnagyobb piaca.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben