Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

OTP célár

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. március 23.   10:17

Erste kommentár Az elmúlt napokban két nagyobb befektetési ház is foglalkozott az európai, s azon belül a közép-kelet-európai bankokkal. Az OTP célára az egyik esetében 15.650, míg a másik esetében...

Erste kommentár

Az elmúlt napokban két nagyobb befektetési ház is foglalkozott az európai, s azon belül a közép-kelet-európai bankokkal. Az OTP célára az egyik esetében 15.650, míg a másik esetében 16.400 forint. Mind a kettő jóval magasabb a jelenlegi részvényárfolyamnál. Azon túlmenően, hogy az idei évben akár 3,1 százalék is lehet az osztalékhozam (fizetnének a 2019-es év után is osztalékot), két év alatt mintegy 50 százalékot emelkedhet az egy részvényre jutó eredmény, s a 2022-re várható EPS alapján, egy 16.000 forint környéki részvényár esetén 10-es PE rátát eredményezhet. Ez pedig beleillik a sokéves megfigyelhető PE értékelési képbe, hiszen az OTP a békeidőkben tipikusan 10-es előremutató PE rátán mozgott az elmúlt 20 évben. Ha az elemzőknek igazuk van az előrejelzések tekintetében, akkor a részvény árfolyamának gyengélkedése átmenetinek tekinthető.


A DAX index a mai napon csökkenést mutat a reggeli órákban, ami így is maradhat. Az MACD szerintünk hamarosan eladási jelzést adhat, azaz megindulhat egy korrekciós periódus. A BUX enyhén felülteljesítő, ami elsősorban a Richternek köszönhető.

3 ezermilliárd dolláros gazdasági csomagon dolgozik a Biden-adminisztráció

Napvilágra kerültek Biden sokat emlegetett infrastruktúra csomagjának első lehetséges részletei. A hangsúly a lehetségesen van, az adminisztráció ugyanis továbbra is az ötletelés fázisában van, ami a csomagot illeti. Jelen tervek szerint a teljes csomag 10 év alatt 3 ezermilliárd dollárral emelné meg a költségvetést és két részben kerülne a Kongresszus elé. Az első rész az infrastruktúra és energiaipari beruházásokat tartalmazná, aminek költségét a vállalati adózás megreformálásával fedezné a kormány. A második csomag az oktatás fejlesztésére fókuszálna, maradandóvá tenné az idén elfogadott gyerekek után járó adókedvezmény megnövelését és mindenki számára elérhetővé tenné a bölcsődékhez illetve az ingyenes főiskolai képzésekhez való hozzáférést. Ezen utóbbi csomagot elsősorban a gazdagok jövedelem adójának megemelésével finanszírozná az állam. Az továbbra sem világos, hogy az adóemelések mekkora mértékben fedeznék a teljes költséget, illetve azt sem lehet tudni, hogy a moderált demokraták a terv melyik részét támogatnák.


Elfogytak a lakóingatlanok az USA-ban. Februárban 6,6%-kal csökkent a meglévő ingatlanok értékesítése januárhoz képest, ami elsősorban a rendkívül alacsony kínálatnak tudható be. Év per év alapon 29,5%-kal 1 millióra csökkent a megvásárolható ingatlanok száma, ami 1982 óta a legalacsonyabb érték. Ha nincsenek eladható ingatlanok, akkor értelemszerűen az értékesítések száma is csökkenésnek indul. Év per év alapon 15,8%-kal emelkedett a medián ingatlanár, amire utoljára 2005-ben, az ingatlanbuborék csúcsán volt csak példa.

Február vége óta nem bővítette a bankközi likviditást a PBOC

Gyenge teljesítménnyel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 0,6%, a Hang Seng 1,4%, a CSI 300 index pedig 1,0%-ot csökken a záráshoz közeledve.


A kínai jegybank már közel egy hónapja nem biztosított likviditást a bankrendszer számára repo ügylet formájában. Ilyen hosszú szárazságra utoljára 10 hónapja volt példa, a bankközi kamatok ugyanakkor nem utalnak arra, hogy túl szűk lenne a likviditás.


Li Daokui, a PBOC monetáris tanácsának korábbi tagja óvatosságra inti a kínai szabályozókat a tőkemérleg megnyitásával kapcsolatban. Véleménye szerint az egyre erősödő amerikai gazdaság a spekulatív tőke kiáramlásához vezethet a feltörekvő piacokról az év második felében.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is negatív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben