Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Záróra!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. november 2.   10:17

Erste kommentár Szinte mindenki bezár! Az angolok csütörtöktől, a németek mától, az osztrákok keddtől, a spanyolok és a csehek pedig már korábban zártak. A szlovákoknál az egész országra...

Erste kommentár

Szinte mindenki bezár! Az angolok csütörtöktől, a németek mától, az osztrákok keddtől, a spanyolok és a csehek pedig már korábban zártak. A szlovákoknál az egész országra kiterjesztetett szűrés 1-2 százalék körüli új beteget talált, miközben 3,75 millió embert teszteltek le az 5,4 milliós lakosságból. A hétvégén folytatódik a tesztelés (második kör), azután viszont már csak azok az emberek élhetik a hagyományos életet, akiknek papírjuk van arról, hogy nem betegek. Közben az USA-ban is új csúcs született. Pénteken több mint 100 ezer új beteget regisztráltak, és Fauci arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok nem készült fel a télre és a járvány újabb hullámára megfelelően. Trump meg is jegyezte, hogy kirúgja, ha újraválasztják, meg különben is, az európaiak hülyék, hogy a lezárásokkal próbálják megfékezni a járványt. Ha megválasztják. Ugyanis Biden elég biztosan vezet, és a csatatér államokban is előnyben van. Igaz, ez az előny csökkent az elmúlt napokban, viszont a hagyományosan republikánus államban, Texas-ban rezeg a léc Trumpnak.


Közben zajlik a gyorsjelentési szezon is, ami alapvetően jó eredményeket hoz, inkább negatív reakciókkal. Ez alól kivétel volt a pénteken jelentő AbbVie, amelynek jelentéséből és az utána következő konferenciabeszélgetésből több dolgot is megtudtunk. Ilyen például a Richter számára nagyon fontos Vraylar értékesítés, ami 358 millió dollár lett a július-szeptemberi időszakban az előző negyedévi 343 millió dollárral szemben. Igaz, a negyedéves növekedés alacsony volt a járvány miatt, de még így is 50 százalék körül alakul az értékesítés. Ez azeredmény különben 19-20 milliárd forintot hozhatott a harmadik negyedévben a Richternek a konyhára. A konferenciabeszélgetésben az is elhangzott, hogy még két harmadik fázisú klinikai kísérlet van hátra a Vraylarral az MDD kezelésével kapcsolatban. Ha az sikeres lesz, akkor 2022-ben jöhet a jóváhagyás, s akkor a gyógyszer 5-6 milliárd dolláros rekordértékesítést is elérhet. Ez szerintünk az évtized második felében következhet be. Ha ez nem sikerül, akkor is 2 milliárd dollár körül lehet majd a gyógyszer csúcs értékesítése.


A mai napon enyhe emelkedést láthatunk a DAX és a BUX indexben is. Az előbbi esetében elég sok volt az esés az elmúlt héten, míg a BUX esetében továbbra is az a véleményünk, hogy eléggé aluértékeltek a részvények.

Biden tartja az előnyét

A csütörtök piaczárás utáni vegyes gyorsjelentések a nagy technológiai cégektől megalapozták a pénteki kereskedési hangulatot a tengerentúlon. A Nasdaq 2,5%-kal, az S&P500 1,2%-kal, a Dow 0,6%-kal esett.


A hétvégén az USA-ban is megtörtént az óra átállítás, így a mai naptól ismét magyar idő szerint 15:30-kor nyitnak az amerikai részvénypiacok.


A friss hétvégi közvéleménykutatások szerint Joe Biden tartja az előnyét Donald Trumppal szemben, a holnapi választások előtt. Eddig már több mint 93 millióan éltek az előre szavazás lehetőségével, ami a 2016-ban leadott voksok közel 70%-a.

Érkeznek a feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek

Erős emelkedéssel indul a hét Ázsiában. A Nikkei 225 index 1,4%-os, a Hang Seng 1,5%-os, a CSI 300 index pedig 0,5%-os emelkedést mutat a nap végéhez közeledve.


A japán feldolgozóipari beszerzési menedzser index a szeptemberi 47,7-ről 48,7-re emelkedett októberben. A megrendelések tovább csökkentek, a csökkenés mértéke azonban 2019 júliusa óta nem volt ilyen alacsony. A vállalati optimizmus pedig 2017 júliusa óta nem látott szintre emelkedett.


A kínai Caixin feldolgozóipari beszerzési menedzser index a szeptemberi 53,0-as és a konszenzus 52,8-as értéke felett alakult, 53,6 lett októberben. Az új megrendelések 2010 novembere óta nem látott mértékben emelkedtek. A vállalati optimizmus szintén tovább javult, utoljára 2014 augusztusában volt ilyen optimista a kínai feldolgozóipar.

Határidős piacok

A főbb amerikai és európai határidős indexek többsége a pozitív tartományban volt ma reggel, egyedül a FTSE volt mínuszos.

A MOL 127.000 darab saját részvényt vásárolt

A MOL 127.000 darab „A” sorozatú saját részvényt vásárolt 1.521,9 forintos átlagáron október 30-án. A tranzakciót követően a MOL 54.312.295 darab „A” sorozatú és 578 darab „C” sorozatú papírt birtokol.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben