Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ÍGY KEZDD EL

Rendszeres(b)en Ők a sztárok…

ÍGY KEZDD EL
ÍGY KEZDD ELVégh SándorFiókhálózati értékesítési menedzser2022. június 8.   09:54

Sok kicsi, sokra megy! - tartja a mondás és ez hatványozottan igaz a befektetések világában, hiszen nem csak születni lehet milliomosnak, össze is lehet gyűjteni azt kis összegekből, kellő kitartással. A türelem mellett fontos faktor az is, hogy az apránként befizetett tőkéhez mennyi jön még hozzá kamatból, hozamból. Ha céljainkat rendszeresen félretett összegekből akarjuk megvalósítani, érdemes jól megfontolni hogyan tesszük ezt.

Szegény malacperselyek kora régen lejárt és az iskolai bélyeggyűjtés sem aktuális manapság, ahogyan az ezek alternatíváit jelentő befőttes üvegben sem gyarapszik annál jobban a pénzünk, mint amennyit mi beleteszünk. Sőt! Az infláció az elmúlt években is rontotta a régimódi gyűjtögetési formák eredményességét, napjainkban pedig különösen időszerű foglalkoznunk ezzel az ellenszéllel, amely régen nem látott mértékeket öltött.

Felmerül tehát a kérdés: hova rakjuk, ami megmarad havonta, vagy amiről lemondunk egy adott cél érdekében? Megnéztük 2021 legkedveltebb befektetési témáit az Erste Future Program palettájáról és megpróbáljuk kitalálni, milyen befektetői várakozások, gondolatok mentén alakultak így az Ügyfelek preferenciái. A program elve rendkívül egyszerű: havonta azonos összegeket teszünk az előre kiválasztott befektetési csomagokba, amelyek a mögöttük lévő befektetési alapok minden előnyét tartalmazzák.

1. „Legyen kéznél, bármi van... „ (Cash csomag)

Nem, a legtöbb ügyfél nem készpénzben gyűjtögetett, hanem egy olyan befektetési alapban, amely könnyedén hozzáférhető és egyben a legstabilabb napi értékkel is rendelkezik. A befektetők gondolatait valószínűleg a váratlan kiadásokra, élethelyzetekre történő felkészülés, vagy másként fogalmazva a biztonságra törekvés mozgathatta. Vésztartalékot képeztek, vagy a kockázatvállalásuknak megfelelő, ultra biztonságos formaként tekintettek rá.

2. „2in1: mostanra és későbbre” (Cash+Global csomag)

Félretenni úgy, hogy jut is, marad is? Azaz, akár hozzá is férek bármikor, de megadom az esélyt a magas hozamnak is hosszabb távon. Ez a kombináció is lehetséges, sokan fel is figyeltek rá és választották rendszeres pénzeik befektetésére. A trükk mindössze annyi, hogy a havi összegek fele a korábban már említett „vésztartalék” csomagba, míg másik fele egy később még részletezésre kerülő, vegyesen összeválogatott csomagba kerül.

3. „Részvények a világ minden tájáról, amiben nem szoktunk csalódni.” (Globál Részvény csomag)

A hosszabb távon befektetők jó barátja a részvény – különösen, ha nem az a kérdés hogy melyik lehet a legjobb, hanem ha az, hogy „ugye semmi fontosat nem hagytunk ki?”. Mi lehet még annál is ideálisabb, mint amikor havonta kisebb összegekkel – akár alacsony az ár, akár magas – részvényt vásárolunk, hogy átlagosan jó legyen a beszállás? Természetesen az, ha mondjuk több részvényt is veszünk, csökkentve ezzel az egyedi rizikót, mint ez a csomag is, amely 100-as nagyságrendben tartalmazza a világ minden táján, eltérő szektorokban működő társaságok papírjait, hiszen valahol és valamely területen mindig jól megy a szekér.

4. „A MIX: keverjük ki vegyes hozzávalókból” (Global Mix csomag)

Vajon létezik a részvényen túl is jó befektetési eszköz? Talán ezt is kérdezhették sokan, mielőtt ezt a csomagot választották, hisz itt nem csak a „megfoghatatlan” kötvényektől, részvényektől várjuk a hozamokat, hanem a kőkemény árupiaci árváltozásoktól, illetve az arany értékének emelkedésétől is. Ez a választás azért is nagyszerű, mert tankönyvi szinten valósítja meg a különböző eszközök közötti megosztást, a több lábon állást.

5. Kikerülhetetlen témák, 5 szólamban (Megatrend csomag)

Technológia, Környezetvédelem, Feltörekvő gazdaságok, Egészség, Életmód: öt olyan téma, vagy szektor a világból, amelyről bárkit kérdezünk, vélhetően azt fogja mondani, hogy a következő években, évtizedekben nem csak beszédtéma lesz, hanem jelentős pénz is áramlik majd ide, politikai és egyéb ciklusoktól függetlenül.

Ezek a csomagok voltak tehát 2021 sztárjai, de emellett számtalan egyéb téma (Technológia, Környezetvédelem, Fejlett Piac, Feltörekvő Piac, Infláció álló eszközök, Arany, stb.) is várta a befektetőket és kisebb nagyobb hozamokkal szolgálták meg a bizalmat. Tehát: aki keresgél, az megtalálhatja a számára megfelelő csomagot, csomagokat - és akkor a sok kicsivel valóban sokra mehet!

 

A cikkben szereplő információk nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. További információkért keresse fel az Csomagok bemutatása – Erste Future Befektetési Program (ersteinvestment.hu) oldalt.

Bár társaságunknál többféle kockázatú befektetési csomag választható, felhívjuk figyelmedet, hogy kockázatmentes befektetés nem létezik. A politikai, gazdasági-és szabályozási környezetből eredő és a kamatszint változások miatti kockázatokat; a működésből, hitelezésből, értékelésből, tőkeveszteségből, likviditásból, devizaárfolyamok változásából eredő kockázatokat, valamint az egy jegyre jutó eszközérték ismeretlenségének kockázatát vedd figyelembe befektetési döntésed meghozatala előtt.

A fenti információk nem teljes körűek és a változtatás jogát az Erste Befektetési Zrt. fenntartja. A jelen oldal tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak. A leírtak célja kizárólag általános információk megismertetése a befektetőkkel. A Termékeinkkel kapcsolatos további információkat Üzletszabályzatunk is tartalmazza, amely elérhető az Erste Befektetési Zrt. honlapján (www.ersteinvestment.hu). Az Erste Future Junior Befektetési Programmal kapcsolatos további információkat a www.erstefuture.hu weboldalon, az Erste Befektetési Zrt. Üzletszabályzatában (Erste Future Befektetési Program kiskorú Ügyfelek részére) és az Erste Bank fiókjaiban talál.

Kérjük, hogy amennyiben megfontolt befektetési döntése meghozatala érdekében az adott termékfajtával kapcsolatosan a fentieken túlmenően további tájékoztatásra van szüksége, szíveskedjen társaságunk munkatársait felkeresni, akik készséggel állnak rendelkezésére.

Kérjük továbbá, hogy befektetési döntése meghozatala előtt alaposan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat. Az Erste Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyének száma: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagsággal a Budapesti Értéktőzsdén rendelkezik.

Felhívjuk a figyelmét arra is, hogy Társaságunknál a fentieken túl számos befektetési alap elérhető, melyek listája megtalálható az alábbi weboldalon. A Kiemelt Befektetői Információk menüpont alatt elérhető dokumentum tartalmazza az egyes alapok bemutatását, melynek segítségével az egyes alapok kondíciói könnyedén összehasonlíthatóak: https://www.erstemarket.hu/befektetesi_alapok. Felhívjuk figyelmét, hogy a befektetési alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra! A fenti befektetési csomagokban szereplő terméktípusról részletes tájékoztatás – mely tartalmazza az adott termékekben rejlő kockázatokat is – a weboldalunkon található Általános Terméktájékoztató anyagban érthető el: ersteinvestment.hu/hu/befektetesi_jegyek.html

Címlapkép: GettyImages

Véget érhet a Nike szenvedése?
ELEMZÉS

Véget érhet a Nike szenvedése?

Nehéz éveken van túl a világ legjelentősebb sportruházati...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben