Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

5100 és 6300 forintos ársávban lesz várható a Waberer's részvénye

MÉDIA MEGJELENÉSEK
MÉDIA MEGJELENÉSEK2017. június 23.   13:48

 

Az elmúlt két évtized során a Waberer’s képes volt arra, hogy egyenletes növekedést érjen el. Ami a jövőt illeti, a Waberer’s célkitűzése az, hogy fenntartsa és bővítse vezető szerepét, oly módon, hogy folytatja szerves fejlődését is, miközben válogatott akvizíciókat hajt végre.

A Waberer's részvényei jegyezhetőek az Erste NetBroker tőzsdei kereskedési rendszerben! Ha nem rendelkezik még értékpapírszámlával a jegyzéshez, nyissa meg most nálunk kedvező feltételekkel!

Tőzsdére lép a Waberer’s International Zrt.

A Waberer’s International Zrt. („Waberer’s” vagy a „Társaság”), amelynek székhelye és működési központja Budapesten, Magyarországon található, a legnagyobb saját tulajdonú járműparkkal szolgáltatást nyújtó árufuvarozási vállalat az európai FTL-szegmens (komplett rakományok) piacán. A Társaság ügyfeleinek nemcsak egyszerű közúti árufuvarozási szolgáltatást kínál, hanem a logisztikai szolgáltatások teljes skáláját is, az ellátási lánc teljes egészében. Az aktuális pénzügyi év első három hónapjában minden nap több mint 5 000 Waberer’s gépkocsivezető volt mozgásban Európában. Több mint 3 650 kamionnal, amelyek átlagéletkora 3 évnél alacsonyabb, a Waberer’s flottája a legnagyobb és az egyik legkorszerűbb Európában. Az innovatív IT-rendszer által támogatott, magas színvonalú, kifinomult logisztikai rendszer segít abban, hogy a rendelések teljesítése megbízhatóan, hatékonyan és biztonságosan menjen végbe.

Az elmúlt két évtized során a Waberer’s képes volt arra, hogy egyenletes növekedést érjen el. Ami a jövőt illeti, a Waberer’s célkitűzése az, hogy fenntartsa és bővítse vezető szerepét, oly módon, hogy folytatja szerves fejlődését is, miközben válogatott akvizíciókat hajt végre a kelet-közép-európai régióban. A Társaság igen jelentős múlttal rendelkezik mind a belföldi, mind a nemzetközi stratégiai akvizíciók terén, melyekkel a Waberer’s már bizonyította, hogy vezető konszolidátor a szállítási és logisztikai piacon.

 

A kibocsátás okai, a bevétel felhasználása és annak becsült összege

Az Ajánlattételre abból a célból kerül sor, hogy elősegítse az Értékesítő Részvényes egyes Meglévő Részvényeinek, valamint a Társaság Új Részvényei értékesítését és a tőkebevonást, mindemellett növelje a Társaság ismertségét a nemzetközi befektetői közösség körében és piacot teremtsen a Részvények számára.

A Társaság az Új Részvények eladásából származó nettó árbevételből körülbelül 32 millió eurót a LINK folyamatban levő felvásárlására, a fennmaradó részt vállalati és működőtőke beruházásokra tervezi felhasználni.

Amennyiben a LINK folyamatban lévő felvásárlása meghiúsul (amelyről a vezetőség úgy véli, hogy nem valószínű), a Társaság az Új Részvények eladásából származó nettó árbevételét az európai országokban – köztük Lengyelországban – egyesülések és felvásárlások újabb lehetőségeinek kiaknázására szeretné fordítani, összhangban a Csoport azon célkitűzésével, hogy szelektív akvizíciók révén növelje piaci pozícióját, vagy ennek alternatívájaként lengyelországi üzleti tevékenységének organikus növekedését, valamint vállalati és működőtőke beruházásokat finanszírozzon.

Bár a Társaság a fentiek szerint kívánja felhasználni árbevételét, ennek tényleges realizálása a piaci körülmények, váratlan események illetve egyéb tényezők függvényében ettől eltérhet. Következésképpen a Társaság rendszeresen felül fogja vizsgálni az árbevételi források lehetséges felhasználási lehetőségeit, és adott esetben az ilyen felhasználásokat bármely sajátos körülmény vagy esemény megvalósulásához igazítja.

 

Részvényjegyzés, ársáv

Az MNB H-KE-III-426/2017. számú határozatával jóváhagyott Tájékoztató alapján a Waberer’s International Zrt. törzsrészvényeit 2017. június 19-től nyilvános értékesítés ke¬retében vásárolhatják meg a teljes jogképességgel rendelkező természetes személyek és jogi entitások (mind a jogi személyiséggel rendelkezők, mind a jogi személyiséggel nem rendelkezők), az Elfogadható Intézményi Befektetők kivételével, és vehetnek részt Magyarországon a Nyilvános Ajánlattételben. A nyilvános értékesítéssel párhuzamosan zártkörű értékesítésre is sor kerül intézményi befektetők részére. A Waberer’s International Zrt. részvények jegyzésére 5100 – 6300 forint közötti ársávban kerül sor. Befektetőként Ön a 6300 Ft-os maximum árfolyamon igényelhet részvényt, a végleges részvényárat a zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg, de az nem lehet magasabb a maximális árnál. A végleges részvényár ugyanaz a zártkörű és a nyilvános értékesítésben résztvevő befektetők számára.

 

Forrás és teljes tájékoztató:
http://ersteinvestment.hu/hu/waberers_jegyzes_informacio.html

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben