Profitálna a gyors piaci mozgásokból a nagyobb tőkeáttétel segítségével?

A befektetési hitel igénybevételével saját tőkéjének többszörösét is befektetheti, így nagyobb mértékben profitálhat az árfolyam emelkedésből, azonban ha az árfolyamok a befektetői várakozással ellentétesen mozdulnak el, úgy az árfolyam-veszteség többszöröződik meg.

Szolgáltatásunk online kereskedési rendszereinken keresztül is elérhető!

Adja meg adatait és kollégánk felkeresi Önt, hogy kötelezettségek nélkül tájékoztathassa kedvezményes befektetési hitelünkről!

Felhívjuk figyelmét arra, hogy a tőkeáttétellel történő befektetés jelentős kockázatokat hordoz magában, ezért körültekintően értékelje befektetése tárgyát, befektetési céljait és az időtávot, valamint a kockázatokat!

MI AZ A BEFEKTETÉSI HITEL?


A befektetési hitelt többek között magyar, amerikai és német részvények vásárláshoz veheti igénybe. A konstrukció lehetőséget biztosít Önnek, hogy a meglévő pénzeszközeivel akár többszörösen profitáljon befektetéseiből.

Vegyünk egy egyszerű példát a tranzakciós költségektől eltekintve!


Tegyük fel, hogy a MOL részvény árfolyama 2.000 Ft, Ön 2.000.000 Ft szabad pénzállománnyal rendelkezik, ami jelen esetben 1.000 db részvény megvásárlásához elegendő. A saját erőt a hitellel kiegészítve MOL részvény esetében akár 2.000 db-ot is vehet a fenti árfolyamon. Például ha a MOL részvényeket 10%-os áremelkedés esetén 2.200 Ft-on értékesítené, a saját tőkét 2.400.000 Ft-ra, azaz 20%-kal növelné.

Befektetési hitel kamatok:

  • Magyar forint esetén: Jegybanki (MNB) alapkamat + 9% /év
  • Euró esetén: Jegybanki (EKB) alapkamat + 9% /év
  • Amerikai dollár esetén: Jegybanki (FED) alapkamat + 7,4% /év
  • Angol font és svájci frank esetén: Angol vagy svájci jegybanki alapkamat + 9% /év

A feltüntetett befektetési hitel kamatok 2021. január 1. napjától folyósított befektetési hitelösszegre vonatkoznak. Részletes infromációkért tekintse meg hatályos üzleti díjjegyzékünket.

A hitel főbb jellemzői:

  • Hitelfedezetként elfogadunk készpénzt és értékpapírok széles skáláját (pl.: Erste és ESPA befektetési jegyeket, illetve magyar és külföldi részvényeket), a mindenkor hatályos Fedezeti és Biztosítéki hirdetményünknek megfelelően.
  • Rugalmas, mivel egyedi kérelmének elfogadásával és a keretszerződés megkötése után azonnal igénybe vehető. Aktív keretszerződés esetén mind a folyósítás, mind a hosszabbítás történhet automatikusan.
  • Költségkímélő, mivel Ön csak a tényleges befektetési időre fizet kamatot, és az értékpapír eladásával a hitelt automatikusan visszafizetjük.
  • A hitelt az értékpapír eladása nélkül is visszafizetheti.
  • Nincs külön rendelkezésre tartási díj.
  • A befektetési hitel futamideje 30 nap, amelyet havonta automatikusan meghosszabbítunk, maximum egy évig (azaz 11 alkalommal).

Befektetési hitel általános terméktájékoztató

Szolgáltatásunk online kereskedési rendszereinken keresztül is elérhető!
A fenti információk nem teljes körűek és a változtatás jogát az Erste Befektetési Zrt. fenntartja. A jelen dokumentum tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak. A leírtak célja kizárólag az Erste Befektetési Zrt-nél történő számlanyitással és az adott termékfajtával kapcsolatban a figyelem felkeltése. Amennyiben adott termékfajtával, illetve a számlavezetési díjakkal kapcsolatban további információra lenne szüksége, kérjük olvassa el Üzletszabályzatunkat, illetve Díjjegyzékünket, amelyek elérhetőek az Erste Befektetési Zrt. honlapján (www.ersteinvestment.hu).
Kérjük, hogy amennyiben megfontolt befektetési döntése meghozatala érdekében az adott terméktajtával kapcsolatosan a fentieken túlmenően további tájékoztatásra van szüksége, szíveskedjen társaságunk munkatársait felkeresni, akik készséggel állnak rendelkezésére.
Kérjük továbbá, hogy befektetési döntése meghozatala előtt alaposan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat. Az Erste Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyének száma: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagsággal a Budapesti Értéktőzsdén rendelkezik.